Miercuri 24 Aprilie

USL Cluj: Fondul de rezerva al Guvernului - sac fara fund pentru primarii PD-L


USL Cluj acuza ca premierul Mihai Razvan Ungureanu pompeaza bani, din fondul de rezerva aflat la dispozitia primului ministru, primariilor PDL.

Reprezentantii Uniunii sustin ca cea mai noua Hotarare de Guvern, privind alocarea unei sume din fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, judetului Cluj i-au fost repartizate 18,3 milioane de lei din care doar 620.000 de lei, adica putin peste 3%  revin celor 40 de comune  conduse de primari apartinand PNL si PSD.

"Suntem intrigati de schimbarea brusca a executivului fata de impartirea banilor in teritoriu, de la o saptamana la alta, dar si de modul in care s-au realizat aceste alocari in functie de <necesitatile comunitatilor locale>. Este important de retinut ca USL Cluj nu sprijina constructia unor sali de sport in padure si cere autoritatiilor ca fondurile sa fie impartite echitabil si nu in functie de culoarea portocalie a carnetului de partid. Cred ca premierul s-a „contaminat” si minte asemeni predecesorului sau. Este inadmisibil sa nu bagi in seama deloc proiectele si necesitatile a jumatate din comunele din judet, plus municipiul Dej, conduse de primari PNL si PSD si sa aloci peste 96% din fondurile pentru Cluj primarilor PD si UDMR", a declarat Horea Uioreanu, deputat PNL Cluj.

"Premierul Ungureanu a cedat santajului exercitat de greii PD-L asupra sa privind alocarea de fonduri catre primariile PD-L, din fondul de rezerva al Guvernului. ii cerem din nou premierului sa nu imparta fondurile discretionar, ci in functie de nevoi, amintindu-i ca cel putin in acte este premierul Romaniei si nu liderul vreunei clientele politice. Daca doreste sa fie credibil ca premier "independent", Mihai Razvan Ungureanu trebuie sa tina cont de nevoile tuturor cetatenilor, nu doar de ale celor din localitatile conduse de PD", a afirmat Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj.

 

Citeste si...

Primaria Cluj-Napoca a primit 2 milioane de lei din fondul de rezerva al Guvernului! Ce face Moisin cu banii VIDEO

Consiliul Judetean Cluj a primit 2 milioane de la Guvern! Tise nu crede ca sunt bani politici VIDEO

Comentarii Facebook