USL Cluj cere revocarea din functie a prefectului Florin Stamatian pentru ca face politica


USL Cluj cere revocarea din functie a prefectului Florin Stamatian, inalt functionar public, pentru ca a incalcat principiul impartialitatii, participand la o sedinta a PD Cluj.

Stiri de Cluj a relatat faptul ca, vineri, 6 aprilie, Florin Stamatian, prefectul judetului Cluj, si-a parcat masina in curtea PDL Cluj si a participat la o sedinta a organizatiei, potrivit unor surse.

"Nu doar si-a parcat masina in curtea in care functioneaza PD Cluj, dar a si urcat la etaj, acolo unde acest partid isi are sediul. In dispretul legii, domnul prefect a ignorat art 17 din legea mentionata, respectiv faptul ca 'membrii Corpului prefectilor, respectiv ai Corpului subprefectilor sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in functie si societate, precum si de la participarea la actiuni politice'. Domnia sa pare sa fi uitat si prevederile art 11, al (1) litera b, care prevede faptul ca incalcarea art. 17 duce la incetarea de drept a functiei de prefect", se arata intr-un comunicat al USL Cluj.

Reprezentantii Uniunii ii solicita lui Gabriel Berca, ministrul administratiei si internelor, sa ia act de implicarea in politica a  prefectului judetului Cluj si sa dispuna revocarea acestuia din functie  pentru incalcarea Legii 340/2004, art. 17.

In caz contrar, USL Cluj a anuntat ca "isi rezerva dreptul de a contesta in justitie toate actele emise de Institutia prefectului judetului Cluj, in special cele legate de organizarea alegerilor locale din 10 iunie 2012".

 

Prefectul Florin Stamatian la o sedinta a PDL Cluj! Masina i-a fost fotografiata in curtea partidului de pe Eroilor FOTO

Comentarii Facebook