USL Cluj cere demisia sefei Inspectoratului Scolar Cluj pentru implicarea unor copii in campania electorala VIDEO

 

Impreuna cu directorii unor scoli din judet, inspectorul Anca Hodorogea este acuzata ca a permis distribuirea de materiale electorale cu Alin Tise copiilor din aceste scoli.

 

"In cursul saptamanii trecute, elevii claselor V – VIII din mai multe comune clujene (exemplu Taga si Catina) au fost adusi la Cluj-Napoca sub pretextul unor vizite de studiu la muzeele care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, dar si noul stadion." se arata in comunicatul USL.

 

Astfel, cate 40 de copii au fost imbarcati in doua microbuze si adusi in "vizita la oras". La finalul vizitei de pe stadion, copiii au primit, conform celor spuse de reprezentantii USL Cluj, materiale cu caracter electoral, mai exact o brosura in care Alin Tise prezenta constructia stadionului ca o realizare personala.

 

Iata textul care, alaturat pozei lui Alin Tise, i-a scandalizat pe membrii USL:

 

"Dragi Clujeni


De peste 20 de ani asteptam un stadion care sa ne faca cinste si sa ne reprezinte. A fost un vis al nostru, al tuturor, care astazi a devenit realitate.

 

Cluj Arena este o carte de vizita pentru noi toti. O realitate care ne face mandri ca suntem clujeni. Care ne face cinste tuturor celor care iubim Clujul.

 

Am promis. Am facut !

 

Va multumesc pentru sprijinul vostru!

 

Alin Tise

Presedintele Consiliului Judetean"

 

Reprezentantii USL cer tragerea la raspundere a celor vinovati

 

"Avand în vedere faptul ca folosirea minorilor în actiuni cu caracter electoral este interzisa prin lege, solicitam institutiilor indrituite, inclusiv Ministerului Educatiei Nationale, sa demareze o ancheta privind actiunea in care au fost angrenati elevii si sa ia masurile legale care impun" solicita liderii USL Cluj.

 

Ei mai cer Consiliului Judetean Cluj sa precizeze cui apartin cele doua microbuze care au adus elevii din Taga si Catina la Cluj si cine a platit contravaloarea serviciilor de transport.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

"Mi se pare inadmisibil sa foloseasca copii minori in timpul programului scolar pentru a se face propaganda electorala. Ceea ce a facut actualul presedinte al Consiliului Judetean si anume faptul ca a inmanat fluturasi in care se face propaganda electorala unor minori, mi se pare un lucru inadmisibil. Pentru asta cei care au facilitat, si in special conducerea Inspectoratului Scolar, trebuie demisa sau sa-si dea demisia daca are bunul simt, dar nu ma astept sa aiba bunul simt, dar vor fi demisi", a declarat Horea Uioreanu.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Cluj (ISJ), Anca Hodorogea, nu a putut fi contactata.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Potrivit purtatorului de cuvant al Consiliului Judetean Cluj, Victor Popa, copiii adusi la Cluj-Napoca au vizitat mai multe muzee aflate in subordinea Consilului Judetean, actiune ce face parte dintr-un proiect bazat pe accesul la cultura pentru copiii din mediu rural.

 

Proiectul "Facilitarea accesului la cultura al copiilor din mediul rural", este adresat  "celor aproximativ 20.000 de elevi si prescolari din localitatile rurale ale judetului Cluj li se asigura accesul gratuit la facilitatile mai multor institutii de cultura care functioneaza sub autoritatea forului administrativ judetean.", scrie pe blogul lui Alin Tise, presedintele CJ Cluj.