Ungaria e ingrijorata de actiunile Guvernului Ponta in privinta minoritatilor


Problema facultatii de medicina din Targu Mures a starnit ingrijorare la Budapesta, a declarat un oficial ungar pentru MTI.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului ungar de Externe, Zsolt Nemeth, a declarat joi ca relatiile romano-ungare au fost caracterizate de un respect mutual si o recunoastere a intereselor reciproce. "Daca dezvoltarea promitatoare a relatiilor ungaro-romane ar ajunge la final si ar fi o greseala nu numai in ceea ce priveste cele doua tari, ci ar afecta si stabilitatea Europei Centrale, cresterea si prosperitatea", a declarat el, citat de Mediafax.

Oficialul a mai spus ca este inca posibila evitarea pericolului.

Csaba Tabajdi, europarlamentar ungar din cadrul partidului socialist, aflat in opozitie, a trimis o scrisoare presedintelui Parlamentului European Martin Schulz si liderul Aliantei Progresive a Socialistilor si Democratilor Hannes Swoboda prin care precizeaza ca actiunile noului Guvern roman "nu par prea prietenoase cu minoritatile, ci dimpotriva, pun in pericol achizitiile relatiilor etnice romano-ungare".

Guvernul Ponta a anuntat, imediat dupa numire, ca va impiedica deschiderea unei sectii in limba maghiara la Facultatea de Medicina din Targu Mures.

Comentarii Facebook