Un proiect de lege al deputatului clujean Mircia Giurgiu "ar putea arunca in aer" Coalitia PDL-UDMR

Proiectul de lege al deputatului Mircia Giurgiu privitor la abrogarea prevederilor din Legea educatiei care permite predarea Istoriei si Geografiei Romaniei in limbile minoritatilor a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor.

 

Camera Deputatilor a adoptat tacit proiectul de lege care prevede abrogarea alineatului din Legea educatiei care prevede ca in scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale Istoria si Geografia Romaniei sunt predate in aceste limbi, dupa programe scolare si manuale identice cu cele pentru clasele cu predare in limba romana, cu obligatia transcrierii si a insusirii toponimiei si a numelor proprii romanesti si in limba romana.

 

Adoptatea proiectului depus de Mircia Giurgiu a deranjat UDMR. "Eu stiu ca Mircia Giurgiu nu mai face parte din grupul parlamentar al PDL si ca acum este independent. (...) Faptul ca a trecut o astfel de inititiva demagogica si ultranationalista prin Camera Deputatilor in mod tacit dovedeste insa defectiunile coalitiei, si anume ca nu reusim sa avem majoritate nici pentru adoptarea unei legi, nici pentru respingerea unor proiecte proaste", a declarat pentru Mediafax vicepremierul Marko Bela.

 

"Repet, coalitia si Guvernul sustin varianta deja adoptata in Legea invatamantului si sustinerea unei astfel de initiative, ca a domnului Giurgiu, ar putea sa arunce in aer coalitia, va spun sincer", a mai spus Marko.

 

La randul sau, vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat ca a existat o disfunctiune la nivelul grupurilor deputatilor coalitiei la adoptarea tacita a legii. Voinescu este convins ca proiectul nu va trece de Senat.

 

Citeste si...

Deputatii au aprobat ca minoritatile sa invete Istoria si Geografia in limba romana

Comentarii Facebook