Lidl vrea sa "planteze" un magazin langa Expo Transilvania! Arhitectii clujeni se opun: "E o cutie in mijlocul unui cartier!"


Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism din cadrul Primariei Cluj Napoca a respins proiectul prin care lantul de magazine Lidl vrea sa construiasca un hipermarket langa Expo Transilvania.

Arhitectii sustin ca proiectul strica zona si asa ingramadita. "E intrarea in oras si trebuie sa avem putin grija de ea. Nu se poate asa un spatiu la intrare intr-un cartier. Fetele cladirii trebuie sa se incadreze intre blocurile existente. Cladirea este cu totul neoportuna. Din punctul meu de vedere, amplasarea unei cutii in mijlocul unui cartier nu este admisibila", a precizat arhitectul Eugen Panescu.

Arhitectul Adrian Iancu a declarat ca pentru ca acest proiect sa poate continua trebuie respectate anumite conditii. "Trebuie respectata piata din jurul bisericii, pentru ca acum spatiul lasat de magazin e prea mic. Fatadele si cum se vede de sus de pe strada Aurel Vlaicu este de asemenea foarte important. Trebuie sa fie o cladire care sa aiba patru fatade si, daca ma intrebati cum s-ar putea rezolva, pot sa va spun ca se pot pune brazi care sunt inalti si o sa arate verde tot timpul", a declarat Adrian Iancu.

Arhitectii firmei SC Telecomunication SRL, care vrea sa dezvolte spatiul comercial, trebuie sa modifice proiectul. "Acesta nu este un spatiu unde sa fie amplasat un proiect standard, pe care il folosesc oriunde isi construiesc magazine. Este o zona speciala, intre o biserica si pavilionul Expo Transilvania si trebuie un proiect adaptat", a mai spus Eugen Panescu.

Comentarii Facebook