Un director din Primăria Cluj-Napoca a vrut să cumpere pe ”ascuns” un imobil de 300.000 de euro

 

Directorul Direcției de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Aurel Mocanu, a semnat ”pe ascuns” un antecontract de vânzare-cumpărare a unui imobil în valoare de 275.000 de euro, banii urmând să fie achitați dintr-un program european.

 

Toată situația a fost demascată în plenului Consiliului Local, marți, când s-a luat în discuție proiectul de hotarăre de la punctul 8, care prevedea aprobarea procedurii de achiziție a unui imobil în vederea implementării proiectului POSDRU ”Împreună pentru un început sigur”. 

 

Fostul primar Radu Moisin, consilier local PDL și președintele de ședință, a adus la cunoștința plenului faptul că directorul Aurel Mocan a semnat din propria inițiativă un antecontract de vânzare-cumpărare a unui imobil situat pe strada Teleorman, având o valoare de 275.000 de euro.

 

Moisin a supliniat faptul că, încă din luna februarie 2012, a solicitat identificarea unui spatiu al Primăriei, care sa fie renovat pentru a nu fi cumpărată o altă clădire, dar că șeful Direcției a preferat sa demareze procedurile pentru cumpere unui imobil fără a face licitație. 

 

Directorul Aurel Mocan a fost chemat în fața consilierilor locali și a prezentat antecontratul de vânzare-cumpărare semnat numai de el, fără avizul serviciului juridic, al viceprimarilor sau al primarului. 

 

Consiliul local a sesizat serviciul juridic din Primăria Cluj-Napoca, pentru a fi declanșată o anchetă și, dacă a fost săvârșită o faptă penală, să fie sesizat parchetul. ”Am preferat sa informez opinia publica de existența acestei probleme, iar specialiștii din serviciul juridic vor analiza în ce măsură se impun demersuri juridice ulterioare, inclusiv o posibilă sesizare a altor organe ale statului”, a declarat Radu Moisin, pentru Știri de Cluj.

Comentarii Facebook