Un bloc cu 46 de locuințe sociale, amenajat langă Gară, în fosta școală Terapia - VIDEO

 

Primăria Cluj-Napoca a reconvertit fosta școală Terapia, de lângă Gară, de pe strada Iuliu Coroianu, nr. 5, unde vor fi amenajate 46 de locuințe sociale. 

 

Aici au fost niște ateliere ale Școlii Terapia, care sunt într-o stare avansată de degradare și Primăria a luat decizia ca acest spațiu să fie transformat în locuințe sociale. Având în vedere că aici clădirea se prăbușea și proprietar este Primăria, am depus pentru fonduri europene proiectul. Proiectul a fost aprobat, contractul este semnat în valoare de 3,9 milioane de lei și aici se vor construi 46 de locuințe sociale cu o cameră, respectiv 2 camere, locuințe care vor fi alocate potrivit listei de priorități stabilite de către Consiliul Local.

 

Astăzi, există 219 cereri eligibile de locuințe sociale, iar 46 vor putea fi rezolvare chiar din această locație. Anul viitor cetățenii din municipiul Cluj-Napoca, declarați eligibili de Consiliul local vor putea ocupa aceste apartamente, care vor fi finisate. 

 

Termenul de finalizare a lucrărilor este noiembrie 2014, potrivit contractului semnat în luna iulie 2013”, a declarat primarul Emil Boc.. 

 

Aici vor intra cei care îndeplinesc criteriile prevăzute de lege. Există un regulament, iar astăzi vom aproba în Consiliul local o listă provizorie, la care se pot face contestații, după care ea va deveni definitivă și se vor aloca locuințele sociale. Evident că regulamentul stabilește criteriile sociale, veniturile, numărul membrilor de familie, situația socială. Nu sunt locuințe de lux”, a mai spus primarul. 

Comentarii Facebook