Boc: USL legalizează corupția pentru demnitari ca la regimurile africane. Se vor SUPER-CETĂȚENI - VIDEO

 

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat prin modificarea Codului Penal și abrogarea unui articol, astfel încât deputații să nu mai poată fi cercetați penal pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență sau conflict de interese, se legalizează corupția.

 

USL -ul legalizează corupția pentru demnitari în România și își bate joc de tot ceea ce a făcut România bun în ultimii ani, în materie de luptă împotriva corupției și de democrație. Practic USL -ul întoarce România la regimurile africane, regimuri în care nu are nicio legătură legea cu demnitarul. Noi avem în Constituție un articol care spune foarte clar: ”Nimeni nu este mai presus de lege!”. Ori astăzi USL -ul propune să legalizăm corupția pentru demnitari, să legalizăm conflictele de interese pentru demnitari, să îi absolvim de răspundere penală printr-o lege a amnistiei, cu alte cuvinte să creăm o categorie de super-cetățeni, care să fie demnitarii, la care legea să nu poată ajunge. Așa ceva nu există, cel puțin în Uniunea Europeană. Poate că prin Africa mai există așa ceva, dar în Uniunea Europeană vă asigur că nu există un asemenea regim pe care îl propune USL -ul. Practic USL -ul boicotează interesele României și șansa României de a se integra deplin în Uniunea Europeană și de a fi un stat respectat. Nu vreau să mă gândesc la ce vor scrie rapoartele Uniunii Europene, despre România, pe Justiție, după ce aud aceste năzdrăvănii fără precedent sau prostii de neconceput într-un stat de drept, în Uniunea Europeană. 

 

Asta este noua față a USL -ului. Când am spus că USL -ul de azi este mai nociv de 10 ori decât Năstase în 2004 am știut ce spun, pentru că știu cum gândeasc. Îmi dau argumente în fiecare zi pentru a-mi întări ceea ce am spus nu cu mult timp în urmă, că USL -ul de azi este cu mult mai nociv decât cel mai nociv Guvern al României după 1989, care a fost Guvernul Năstase”, a declarat Emil Boc.

 

El a afimat că, rapoartele pe Justiție ale Uniunii Europene vor reflecta exact modul în care oficialii europeni văd aceste avantaje pe care și le conferă clasa politică, dar că există pericolul ca România să nu mai primească fonduri europene. 

 

Din nefericire ei nu sunt cei care suferă, ci românii, pentru că vom pierde pe plan european și mă tem că ne va afecta și în materie de fonduri europene, pentru că nimeni nu va mai da fonduri europene unei țări care legalizează corupția. În Uniunea Europeană există respect față de banul public și transparență și respect față de modul în care se cheltuie fondurile. Cum să mai dai bani când demnitarii își propun să fie absolviți de corupție, să fie liberi să practice orce conflict de interese. Să nu răspundă pentru dare de mită, luate de mită, trafic de influență. Unde Dumnezeu se poate întâlni așa ceva într-o lume civilizată. Românii vor fi cei care vor plăti aceste prostii ale guvernanților USL, care distrug tot ceea ce s-a făcut în materie de luptă împotriva corupției în ultimii ani. 

 

Este o realitate tristă, dar pe care o constatăm în aceste zile și sperăm ca niciodată aceste legi să nu intre în vigoare în această țară. Repet, nu politicienii vor plăti, ci tot românii obișnuiți vor plăti aceste prostii ale USL”, a mai precizat Emil Boc. 

 

El a fost întrebat cum își explică faptul că modificarea Codului Penal a fost votată și de Adrian Gurzău, deputat PDL Cluj: ”Cred că din greșeală, pentru că altfel nu pot să îmi dau seama cum să voteze un PDL -ist așa ceva. Evident că PDL a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională această lege. A fost bună și fermă și poziția președintelui, singurii care au mai rămas pe baricade împotriva acestui tăvălug împotriva democrației pornit de USL. 

 

Sincer nu am vorbit cu domnul Gurzău. Am vrut să îl felicit pentru ce a făcut la Legea Minelor, dar după ce am văzut boacăna de dincolo..., care eu cred că a fost o greșeală, pentru că altfel nu se explică. Tot grupul PDL a avut și are altă atitudine și nu se explică. Îl știu pe domnul Gurzău și nu cred că a fost vorba decât de o greșeală acolo”, a mai spus Emil Boc.  

 

Vezi AICI care sunt deputații din Cluj care a votat proiectul care le conferă imunitate sporită.

Comentarii Facebook