Duminica 24 Septembrie

Ultima ofertă a Guvernului pentru profesori - RESPINSĂ. Sindicaliștii anunță că greva continuă


Liderii sindicatelor din Educaţie au anunţat că ultima ofertă transmisă de Guvern a fost respinsă. Cadrele din învățământ au transmis noile solicitări.

Guvernul va adopta joi, prin ordonanță de urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153 cu 1.000 lei brut lunar, iar, în noua grilă de salarizare, etapizat, salariul debutanților se va raporta la salariul mediu brut din economie. Aceasta a fost noua ofertă a Executivului pentru greviștii din Educație, care a fost respinsă miercuri seara de de liderii județeni, potrivit Antena 3 CNN.

„Oferta a ajuns în teritoriu, iar organizațiile noastre județene și ale municipiului București ne-au spus foarte clar că ea se respinge. În acest moment am convocat în regim de urgență colegiul Liderilor Federației Spiru Haret pentru a stabili foarte clar care este limita minimă pe care o putem negocia de acum înainte", a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație. 

Greva continuă după ultima rundă de negocieri eşuate

„Liderii județeni au respins oferta! Au spus că este un pas important înainte, dar nu sunt de acord cu eșalonarea pe trei ani a măririi salariului şi cu acea suma acordată de la 1 iulie.

Nu suntem de acord cu acel interval de trei ani. Aşa cum la Sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea aşa vrem şi în învățământ”, a mai explicat Marius Nistor.

Profesorii doresc dublarea ofertei Executivului, de la 1.000 de lei la 2.000 de lei

„Oamenii vor integral să se aplice nu 40% cât a zis guvernul. Nu vor vouchere. Nu au acceptat nici varianta cu 1.000 de lei şi au cerit să fie suma mai mare, dublarea acelei sume adică 2.000 de lei brut. 

Au cerut să consulte membrii de sindicat, vor vedea proiectele de ordonanța mâine şi decizia le aparține membrilor de sindicat. Ei au început greva şi decizia le aparține", a transmis Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Comentarii Facebook