Miercuri 24 Aprilie

Care este salariul pe care îl primește Carmen Iohannis? Prima doamnă câștigă mai mult din chirii, decât din salariul de profesoară


Carmen Iohannis este profesoară de engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu și câștigă lunar peste 3.400 de lei. 

Prima doamnă profesează de aproape 40 de ani în învățământ, iar în 2021 veniturile i-au fost mărite, după ce a depus un dosar de gradație de merit. 

Carmen Iohannis nu a participat nici la greva generală, nici la protestele organizate în Sibiu.  

Soția președintelui predă limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, cel mai prestigios liceu din Sibiu, având o vechime în învățământ de aproape 40 de ani. Aceasta a ales să-și continue cariera la catedră, chiar și după ce soțul ei a câștigat două mandate de președinte. 

Prima doamnă a câștigat în ultimul an 41.283 de lei, activând ca profesor de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, potrivit ultimei declarații de avere depusă de Klaus Iohannis și înregistrată în ultima zi din mai.

Astfel, reiese că salariul soției președintelui este de 3.440 de lei pe lună, cu 228 de lei mai mult față de anul trecut. Carmen Iohannis obține mai mulți bani din închirierea unor imobile. În declarația de avere precizată anterior se poate observa că aceasta a obținut 3.699 de lei pe lună din chirii (44.389 de lei în total).

În conturi, cuplul prezidențial dețin 200.000 de lei, sumele sunt fiind mai mari față de cele de anul trecut, când se raportau doar 170.000 de lei.

Salariul președintelui Klaus Iohannis a fost de 15.162 de lei pe lună, potrivit ultimei declarației de avere, iar șeful statului ar mai fi primit  5.934 de lei din drepturi de proprietate intelectuală din partea societății Curtea Veche Publishing.

Soția președintelui Iohannis se numără printre cei 18 profesori de la ”Gheorghe Lazăr” care nu se participă la greva generală.

Comentarii Facebook