Senatorul Forța Dreptei, Adrian Oros: Coaliția de Guvernare a respins în Senat proiectul de interzicere a reclamelor la jocuri de noroc


Senatorul clujean Adrian Oros atrage atenția că, în Senat, în cursul zilei de marți, 30 mai, reprezentanții guvernului socialist au votat împotriva proiectului de lege care interzice complet publicitatea la jocurile de noroc, depus de parlamentarii din Forța Dreptei.

În România, publicitatea pentru jocurilor de noroc este omniprezentă și constituie un pericol pentru sănătatea publică și pentru societatea românească. 

Reclama excesivă pentru acest viciu nu face decât să recruteze noi victime și să crească probabilitatea de recidivă pentru cei dependenți. Mai grav, face ca acest viciu să fie prezentat ca o normalitate, deși Organizația Mondială a Sănătății descrie dependentă de jocurile de noroc ca o afecțiune psihică gravă. 

În România se constată că această dependența contribuie la pierderea locului de muncă, creșterea abandonului școlar și destrămarea familiilor. 

În ultima lună s-au înregistrat 2 sinucideri a unor tineri dependenți. 

Sunt până acum peste 167 mii de voturi pentru inițiativa online a comunității Declic, iar colegii mei de la Forța Dreptei adună săptămânal zeci  de mii de semnături în toată țara pentru interzicerea reclamei la jocurile de noroc”, atrage atenția senatorul partidului Forța Dreptei, Adrian Oros. 

Acesta a subliniat că proiectul de lege a primit aviz pozitiv din partea Consiliului Economic și Social, Consiliul Legislativ, precum și Comisia pentru drepturile omului. 

Este de remarcat că un Proiectul legislativ asemănător, depus de către putere în toamna trecută, și care inițial interzicea complet publicitatea la jocurile de noroc, a suferit ulterior o ”metamorfoză” ciudată. 

După ce au făcut postări pe rețelele de socializare cu ”grija lor pentru combaterea acestui viciu”, la intervenția lobby-iștilor, majoritatea parlamentarilor PSD și-au retras semnăturilor. 

Iar apoi, l-au modificat într-atât, încât nu schimbă cu nimic situația actuală.

Este explicabil astfel, votul dat ieri de parlamentarii Coaliției. Au votat împotriva interzicerii reclamei la acest viciu și pentru promovarea acestei dependențe nefaste.

Probabil s-au gândit să ofere o ocupație elevilor în această perioadă de grevă, iar profesorilor o modalitate de a compensa câștigurile salariale cu eventuale câștiguri la jocuri de noroc”, a încheiat Oros.

Comentarii Facebook