Duminica 28 Aprilie

Uioreanu catre Boc: Cate azile ati deschis in locul spitalelor inchise?


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, il intreaba pe Emil Boc printr-o scrisoare deschisa: "Cate azile de batrani s-au deschis in locatiile fostelor spitale?".

"In luna aprilie a acestui an, executivul pe care il conduceti a decis sa inchida nu mai putin de 67 de spitale, motivul invocat fiind 'rationalizarea cheltuielilor din sistemul sanitar'. In locul spitalelor inchise, mare parte situate in mediul rural si deservind zeci de mii oameni (cum este si cazul Centrului de sanatate din Mociu), guvernul a promis ca va infiinta azile de batrani", precizeaza deputatul Horea Uioreanu.

La patru luni de la luarea respectivei decizii, parlamentarul PNL Cluj ii cere premierului explicatii: "Va rog, domnule prim-ministru, sa aveti amabilitatea si sa ne informati cate azile de batrani s-au deschis in locatiile fostelor spitale? Ce se intampla in acest moment cu cladirile in care au functionat unitati spitalicesti sau centre de sanatate? Cine asigura paza si intretinerea lor? Cati dintre fostii angajati ai acestor institutii si-au gasit de lucru si cati au emigrat?".

 

Vezi si...

Protest la Mociu! 200 de oameni au iesit in strada si au cerut sa nu fie desfiintat spitalul! - VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook