Protest la Mociu! 200 de oameni au iesit in strada si au cerut sa nu fie desfiintat spitalul! - VIDEO si FOTO


Circa 200 de localnici din comuna Mociu au protestat in aceasta dimineata impotriva intentiei Ministerului Sanatatii de a inchide Centrul de Sanatate Mociu.

Oamenii s-au adunat in fata primariei, au scandat lozinci si au cerut Ministerului Sanatatii sa nu inchida centrul de sanatate.

"Nu ne permitem sa mergem pana la Cluj la medic pentru un consult si suntem condamnati la moarte. Noi nu vrem inca un azil de batrani, pentru ca deja avem doua", a spus unul dintre protestatari.

Primarul comunei Mociu, Horvath Marton, a declarat si el ca centrul de sanatate din localitate a fost construit in urma cu 99 de ani si ca este folosit de oamenii din intreaga zona.

Directorul Centrului de Sanatate Mociu, Adriana Mustea, a anuntat ca a propus, si autoritatile judetene din Cluj au fost de acord, ca unitatea spitaliceasca sa fie preluata de Spitalul Clinic de Recuperare.

"Am avut discutii si toata lumea a fost de acord ca Centrul de Sanatate Mociu sa devina o sectie exterioara a Spitalului de Recuperare Cluj. Ministerul Sanatatii s-a opus pe motiv ca unitatea nu este rentabila", a declarat Adriana Mustea.

Centrul de Sanatate Mociu va fi inchis in 1 aprilie.


Vom reveni cu imagini din timpul protestului!

Comentarii Facebook