Uioreanu atac la sefii Consiliul Judetean Cluj: Kiat a incercat sa creasca preturile. Nu s-a facut nimic de frica DNA VIDEO

 

Candidatul USL la Consiliul Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a atacat dur conducerea Consiliului Judetean Cluj, in emisiunea Stiri de Cluj LIVE, axandu-se pe contractul cu firma Kiat.

Contractul vizeaza modernizarea a 420 de kilometri de drumuri judetene, dar totul e pe butuci pentru ca turcii de la Kiat forteaza cresterea preturilor, prezentand solutii tehnice necorespunzatoare.

"Pot sa vorbesc despre cei 1.300 de kilometri de drumuri judetene, pe care Consiliul Judetean Cluj i-a licitat si pe care nu s-a pus nici macar o lopata de asfalt. In schimb s-au licitat de zeci de ori diverse variante, s-au anulat licitatiile pana cand s-a ajuns la firma care s-a dorit, asa cred eu. In final, nu a facut nimic firma aceea (n.red. Kiat Grup) pentru ca intre timp s-au involburat apele la Consiliul Judetean si la Primarie, iar firmele care au castigat si cei care i-au protejat nu au mai avut curajul, si aici spun in ghilimele curajul, sa modifice contraclele din licitatii, de frica DNA -ului. Nu au mai apelat la acea varianta simpla de furt, ca la un contract licitat sa vina cu acte aditionale care sa duca la dublarea sau triplarea preturilor. Acea firma Kiat, cunoscuta de foarte multa lume, care si-a asumat 420 de kilometri de drumuri judetene, pe bani nu putini, a castigat acea licitatie dupa 4-5 licitatii anulate, pana cand a castigat cine trebuie si imediat a cerut modificarea solutiilor tehnice in asa fel incat pretul sa se modifice in favoarea lor.

Decaderea Romaniei si a judetului Cluj pleaca de la lipsa de moralitate. Mai multa moralitate in actiunea guvernamentala, mai multa moralitate in actiunea locala, adminitrativa duce la un lucru mai bun", a spus Horea Uioreanu.

Intrebat daca ia in calcul, ca in cazul in care ajunge presedinte al CJ Cluj, sa nu mai permita subcontractarea lucrarilor publice, Uioreanu a spus ca: "Exemplul este acesta cu firma Kiat. Se liciteaza si se castiga, dar dupa aceea zic 'Pai domnule, am ajuns in teren si nu e chiar asa cum ati zis voi' si vin cu o alta solutie tehnica mult mai scumpa. Trebuie sa ne aplecam cu atentie la aceste cazuri".

Consiliul Judetean Cluj a anuntat ca in data de 3 mai va prezenta o pozitie clara in privinta contractului cu firma Kiat, existand posibilitatea ca intelegerea sa fie rupta.

 

Vezi si..

Uioreanu arunca BOMBA: Alin Tise a vrut sa se inscrie in PNL Cluj VIDEO

Vezi care este proiectul de campanie al lui Horea Uioreanu, candidatul USL la CJ Cluj

Comentarii Facebook