Horea Uioreanu, candidatul USL la Consiliul Judetean Cluj este impotriva "mazilirii" sefilor de servicii descentralizate VIDEO

 

Deputatul Horea Uioreanu, candidatul USL la Consiliul Judetean (USL) Cluj, a dezvaluit in emisiunea Stiri de Cluj LIVE ca este impotriva mazilirii sefilor serviciilor descentralizate la schimbarea puterii.

"Nu am considerat niciodata elemente politice ocupantii acestor pozitii. Ba din contra, am considerat ca o continuitate in aceste posturi duce la profesionalizare. Ori schimbarea periodica a anumitor posturi, cum sunt acestea, nu cred ca este benefica. Sunt de acord ca anumite posturi enuntate clar sa fie conditionate politic. Nu stiu care sunt acestea, dar sunt unele. Poate la nivel de secretar de stat, subsecretar de stat, reprezentant al Guvernului in teritoriu.", a spus deputatul Uioreanu.

Intrebat cum va evalua valoarea celor care ocupa posturile publice, Horea Uioreanu a spus ca: "Trebuie clasificate clar pozitiile si spus care sunt departe de politica si de aici incolo fiecare care ocupa o functie politica sa stie ca o data la 4 ani trebuie sa isi ia valiza si sa plece. Dar pozitii cum sunt cele de la directia agricola, din institutiile de invatamant si educatie si asa mai departe, finatele la nivel local, trebuie gasite persoane profesioniste si care sa aiba siguranta continuitatii. Pana la urma orice dezvoltare, orice plan pe viitor, pleaca si de la siguranta ca daca esti profesionist si daca te pricepi si pui suflet iti ramane in continuare pozitia pe care ai castigat-o", a mai spus Horea Uioreanu.

Schimbarile din functiile de conducere a serviciilor descentralizate a fost un obicei inca din 1990. De fiecare data, dupa alegerile generale si schimbarea puterii directorii sunt "maziliti" si numiti altii pe criterii politice, membrii de partid.

Comentarii Facebook