Trenul metropolitan al Clujul va avea viteză de melc: Va merge cu maxim 35 km/h - VIDEO


Trenul metropolitan al Clujului de la Bonțida la Gârbău, pe 43 de km, va circula cu o viteză maximă de 35 km/h.

Întrebat în ședința Consiliului Local din 22 februarie de consilierul local Vladimir Mătușan despre stadiul proiectului trenului metropolitan, Emil Boc a explicat că studiul de fezabilitate va fi terminat în luna august. 


Date tehnice despre trenul metropolitan al Clujului


Pentru trenul metropolitan tocmai ați votat azi extinderea traseului trenului metropolitan, inclusiv cu comuna Gârbău, cu o stație la Nădășelu, care înseamnă o acoperire a distanței de 43 de km de la Nădășelu până la Bonțida, cu mai multe stații. Sunt 23 de stații pe care le vom avea. Capacitatea de transport este de 900 de pasageri pe oră și sens, cu o viteză de circulație de 30 - 35 km/h. Valoarea de investiție este de 150 - 200 de milioane de euro. Termenul de finalizare a studiului de fezabilitate este luna august. Suntem în grafic în acest moment, în vederea realizării lui. După aprobarea lui prin  hotărâre de Guvern va fi depus spre finanțare la Uniunea Europeană”, a precizat primarul Emil Boc.

La viteza de 35 de km/h, trenul va face de la Nădășelu la Bonțida mai bine de o oră.


La Nădășelu, va fi amenajată și un park&ride, unde se poate lăsa mașina și lua trenul


Economia noastră nu mai trebuie să fie legată numai de municipiu. Trebuie să gândim în termeni metropolitani, de la Gilău la Jucu. Adică, vedem și proiectul nostru cu trenul metropolitan și am extins la propunerea consultantului, care a spus că de ce nu mergem câțiva km de la Baciu spre Gârbău și să includeți și comuna aceasta, pentru că descărcarea pe autostradă de la Nădășel și crearea acolo a unui park and ride cu posibilitatea ca oamenii să își lase mașina acolo, va ajunge mai repede de acolo decât din Gilău, Florești sau Apahida.  

Primarul din Gârbău ne-a dat răspuns pozitiv. Vom include și primăria din Gârbău în proiectul de tren metropolitan și metrou”, a spus primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook