Traian Băsescu vrea cetățenie în Republica Moldova după ce își termină mandatul


Președintele Traian Băsescu a declarat în cadrul unui interviu că dupâ ce își va temina mandatul va cere, ”poate”, cetățenie moldovenească, drept semn de respect pentru Republica Moldova și cetățenii ei.

Băsescu a făcut, miercuri, o vizită la Chișinău pentru a se întâni cu președintele, premierul și preşedintele Parlamentului din R. Moldova, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

"Poate după ce îmi voi termina mandatul voi cere cetăţenia Republicii Moldova, în semn de respect pentru Republica Moldova şi ca semn de dragoste pe care o port oamenilor din această ţară", a spus Băsescu, într-un interviu pentru ProTV Chişinău.

Președintele României a spus că a regăsit Chişinăul mai hotărât ca oricând pe drumul pro-european, precizând că aceasta n-a fost ultima lui vizită în Republica Moldova în calitate de preşedinte al României.

Băsescu a răspuns şi criticilor care au comparat vizita sa cu cea a lui Ion Antonescu, din 1941, care a avut loc tot în 17 iulie: "Mă surprinde, că Vladimir Voronin vorbeşte limba română, s-a născut în România Mare. Oare cum poţi să vorbeşti aşa despre ţara în care te-ai născut? (...) În plus, vizita mea se apropie de sfârşit şi n-am deschis niciun lagăr, n-am organizat niciun progrom, nicio concentrare de romi sau evrei".

Comentarii Facebook