Emil Boc cere Guvernului să finanțeze tronsonul Gilău - Mihăieşti din Autostrada Transilvania la rectificarea bugetară

 

Emil Boc a cerut Guvernului ca la rectificarea bugetară să finanțeze un tronson din Autostrada Transilvania. Este vorba despre porțiunea de 8,7 kilometri dintre Gilău și Mihăieşti.

 

Solicit Guvernului ca la rectificarea bugetară să reintroducă la finanţare tronsonul Gilău - Mihăieşti din Autostrada Transilvania, pentru că a existat licitaţie făcută şi s-a reziliat contractul. Nu se poate spune că nu a fost bugetat acest segment de autostradă. Era un tronson cu toate exproprierile făcute, proiectarea era realizată, licitaţia adjudecată, constructorul nominalizat, bani în buget prevăzuţi. De ce s-a oprit o asemenea lucrare? Ca s-o legi de alt tronson, care nu are nici proiectare, nici exproprieri, şi nimic făcut? Înainte de a începe alte tronsoane de autostradă, de a face alte proiecte, să le finalizeze pe cele începute şi care sunt la îndemână pentru a fi finalizate”, a declarat Emil Boc.

 

Fostul premier a declarat că acest tronson ar fi util locuitorilor din Cluj şi Sălaj.

 

Licitația pe această porțiune de autostradă a fost adjudecată de asocierea dintre firmele Spedition UMB - Tehnostrade, pentru suma de 57 milioane de euro. Ulterior contractul a fost reziliat.

Comentarii Facebook