Ponta susține ascultarea convorbirilor efectuate de pe cartelele preplătite


Premierul Victor Ponta susține inițiativa înaintată de către deputatul PSD Sebastian Ghiță de a intercepta convorbirile efectuate de pe cartelele preplătite, motivându-și decizia prin faptul că acestea ar putea fi folosite de către teroriști.

"Cartelele pre-plătite pot fi folosite de terorişti", a motivat premierul, informează realitatea.net.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță a declarat că intenționează să depună o inițiativă legislativă din toamna acestui an, care să permită interceptarea convirbirilor efectuate de pe cartelele telefonice preplătite.

Vrem să găsim o soluţie cu privire la modul de gestionare a cartelelor preplătite. Nu mă refer neaparat la cartelele pre-plătite care au fost cumpărate până acum, care îşi pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite şi încet-încet ies din uz. Trebuie să generam un cadru legal prin care, în condiţiile în care aceste cartele pre-plătite din România pot fi folosite la infracţiuni, ele să poată fi luate în evidenţă şi să aibă acelaşi regim ca telefoanele obişnuite“, a declarat Sebastian Ghiţă într-un interviu pentru Hotnews.

"Concret, omul când îşi cumpără o cartela va trebui să prezinte dovada cu CNP, nume, prenume şi adresa. Aceste date vor fi centralizate de o autoritate şi, în cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie să fie capabil să puna la dispoziţie CNP-ul, numele şi prenumele persoanei care a folosit o anumită cartelă", a explicat deputatul.

Comentarii Facebook