Traian Băsescu: Ponta şi Ioan Rus sunt ridicoli

 

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat despre Ioan Rus și Victor Ponta ca sunt ridicoli.

 

Mă văd nevoit să explic domnului ministru Rus, domnului ministru Dobre, domnului doctor Victor Ponta ce au de făcut. Trebuie să ia listele electorale permanente şi să vadă dacă au fost radiaţi cei care au murit până la 27.07.2012. Dacă au fost radiaţi din liste cei care au renunţat la cetăţenia română. Dacă au fost incluşi în liste cei care au împlinit 18 ani. Trebuie să verifice dacă au fost radiaţi cei care au fost condamnaţi cu interzicerea drepturilor electorale. Trebuie să ia legătura cu spitalele de specialitate şi cred că Ministerul Sănătăţii are datele cu privire la evoluţia numerică a celor a căror stare de sănătate nu le permite exercitarea drepturilor electorale.

 

Să nu alerge pe coclauri, nu trebuie să vină la uşa noastră, eu le voi trânti uşa în nas când vor veni. Trebuie să meargă la instituţii. Orice altă abordare în raport cu solicitarea CCR înseamnă mistificare, abuz, fals.

 

Cred că atât premierul Ponta cât şi ministrul Rus s-au aşezat într-un ridicol greu de comparat cu aşa ceva.

 

Aş vrea să am un comentariu şi cu privire la adresa trimisă de CCR Guvernului. Practic să ceri actualizarea până la 29 iulie este contra legii. Actualizarea trebuia făcută până la cinci zile după stabilirea datei referendumului. E în regulă, dacă este o cerere a CCR, aceasta nu poate fi contestată şi trebuie îndeplinită, dar ea trebuie să ţină cont de timpul dat de lege. Termenul dat de lege este cinci zile. Asta înseamnă că Guvernul poate actualiza listele în cinci zile. Au şansa să o facă pentru 31, dar pregătirea falsificării listelor electorale prin recensământ, în care fiind perioadă de vacanţă mulţi români sunt plecaţi, iar 3 milioane sunt în străinătate e un bluff total. Dacă aceşti oameni nu se opresc, vor face ca România să fie o pată albă pe harta Europei. Nu ameninţ, eu doar atenţionez.

 

Domnul Ponta şi domnul Rus penibilizează Guvernul României şi România. Efectele economice sunt deja dramatice”, a spus Traian Băsescu, în cadrul unei conferințe de presă. sâmbătă dimineața.

 

Boc: Nu avem oameni suficienți să verificăm listele electorale. Sunt plecați în concediu

Comentarii Facebook