Boc: Nu avem oameni suficienți să verificăm listele electorale. Sunt plecați în concediu

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că verificarea listelor electorale nu poate fi făcută pentru că Primăria nu are personalul necesar. 

 

E extrem de neclar cum se va organiza acest mini recensământ aşa cum a spus premierul Ponta. Vor fi din nou recenzori care să meargă din uşă în uşă să vadă dacă sunt oameni acasă? Oamenii sunt acum în concedii, nu avem personal în Primărie pentru că majoritatea sunt în concediu în luna august, iar angajaţii noi trebuie instruiţi să facă faţă unui asemenea demers, iar profesorii care erau şi ei recenzori sunt în vacanţă. Nu văd utilitatea şi modalitatea practică de realizare a unui asemenea demers. Consider că în momentul de faţă este insuficient pregătit acest demers şi are foarte multe carenţe şi nu ştiu ce se urmăreşte. A încerca acum un mini recensământ după părerea mea nu are şanse practice să fie realizat, nu va clarifica situaţia”, a declarat Emil Boc. 

 

Primarul Clujului susține că așteaptă ca Guvernul să reglementeze modul în care va fi organizat acest mini-referendum.

 

Soluţia cea mai bună este de a corela datele din diverse baze de date de la nivelul Guvernului – Serviciul de paşapoarte, Direcţiei de Evidenţă a Persoanei - cu primăriile, să se facă toate corecturile necesare, iar acest lucru ar reprezenta singura soluţie viabilă. În rest orice alt demers are, poate, alt scop decât acela de a avea o situaţie legală şi corectă în România. Ar trebui ca, pentru a elimina din bazele de date acele persoane care au avut cetăţenie română şi au renunţat la ea şi se află pe listele electorale permanente, să fie comunicate primăriilor. Noi suntem cu baza de date la zi, nu avem lucruri noi”, a declarat Emil Boc.  

 

În principiu, prin acest mini-recensământ vor fi verificate listele electorale prin suprapunerea cu datele recensământului din 2011. 

Comentarii Facebook