Traian Basescu: Majorarea TVA - ului a fost o greseala - VIDEO


Majorarea TVA a fost o greseala, a declarat presedintele Traian Basescu, intr-un interviu acordat radioului public. Basescu este, insa, de acord cu impozitarea tuturor veniturilor cu 16%.

"Nu sunt un sustinator al cresterii TVA. In opinia mea a fost o greseala ca n-a operat acolo unde este cancerul in buget. Avem niste zone cancerigene. Procentul extrem de ridicat cu salariile din sectorul bugetar si procentul extrem de ridicat din veniturile bugetului de stat pe care le utilizam in zona sociala", a afirmat traian Basescu, la Radioul Public.

Impozitarea cu 16 % a tuturor veniturilor este un lucru bun considera seful statului.

"Mi-am asumat tot oprobiul anutului cu reducerea pensiilor. Exista si alta varianta: impozitarea pensiilor, mai exact cota unica introdusa la pensii. Eu nu spun ca pensionarii au venituri suficiente, dar privind pe statisticile oficiale din 2007, saracia la nivelul pensionarilor este de 15%, iar in zona celor tineri este de 37%. Cred ca a venit timpul sa iesim din clisee si din povesti. Sunt adevaruri care trebuie spuse. Am facut pensia minima garantata de 350 de lei. 800.000 de oameni care nu au contribuit niciodata au devenit pensionari ai bugetului de pensii. Oamenii acestia sunt in cea mai mare parte din mediul rural, oameni care traiesc din economia naturala, au cateva gaini, un animal, un porc, pamant. Eu nu spun ca trebuie taiata aceasta pensie. Nu cred ca exista venit in Romania care nu trebuie impozitat. Sper ca, de la 1 ianuarie, guvernul sa nu mai vina cu o masura de genul mai marim TVA- ul cu cateva procente si sa nu introduca impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii", a mai declarat Basescu.

Presedintele a mai spus in interviu ca este convins ca vorbele sale vor fi discutate si ras-discutate de "demagogi".

"Aceiasi demagogi care, inainte de inceperea discutiilor cu Fondul, tunau si fulgerau pe toate televiziunile sa nu creasca TVA-ul, sa nu creasca cota unica (...) Cand am obtinut de la Fond solutia ca nu creste TVA, nu creste cota unica, aceiasi demagogi au tipat reducerea pensiilor, reducerea salariilor, o mare nenorocire, iar cand nu a putut fi aplicata, aceiasi demagogi urla acum de ce a crescut TVA-ul", a afirmat Basescu.

Seful statului a vorbit si despre "cel mai mare jaf" dat bugetului de stat din perioada 2007-2008.

"Acum factura o platesc cei pacaliti, cei care au votat pentru ca le-a dat de unde nu aveau de unde sa dea. 2009 am imprumutat bani, 2010 este al doilea an cand suntem sub acord cu FMI si UE. O sa mai avem de unde sa dam pensiile asa cum sunt si salariile reduse, dar in 2011, care e recomandarea? Sa mai imprumutam o data pentru a continua aceasta solutie a distrugerii Romaniei. Eu sunt de acord sa mai luam bani, daca ii ducem numai in dezvoltare", a mai spus presedintele.

Comentarii Facebook