Traian Băsescu crede că PMP a scos un scor bun la europarlamentare

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că PMP a obținut un scor bun la alegerile europarlamentare de duminică, 25 mai.

 

Declarațiile au fost făcute de preşedintele Traian Băsescu înainte de plecarea la Bruxelles, unde va participa la dineul de lucru al șefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, în formatul Consiliului European.

 

Nu a fost un scor entuziasmant, dar a fost un scor bun pentru un partid care s-a înregistrat pe 29 ianuarie 2014”, a comentat Băsescu despre scorul obținut de PMP.

 

Rezultatul alegerilor arată că PPE a câştigat alegerile, fără a avea majoritate absolută, dar e cel mai mare partid ca reprezentare în PE. Este previzibil ca, în procesul de formare al noilor instituţii, acest lucru să cântărească foarte greu în desemnarea preşedintelui Comisiei Europene. În timp ce popularii europeni au obţinut 214 locuri, socialiştii au obţinut 190 de locuri, iar liberalii 64 de locuri.

 

Astăzi nu se va face nicio desemnare, va începe un proces de reflecţie legat de preşedintele CE. Va fi un proces care va dura. Prima şansă o are un reprezentant al PPE şi îl vom susţine.

 

Opţiunea noastră rămâne continuarea cu Dacian Cioloş la Agricultură, dar nu suntem singuri pe lume. Portofoliul agriculturii este extrem de disputat întotdeauna”, a mai declarat Traian Băsescu.

Comentarii Facebook