Toate firmele de taximetrie din Cluj-Napoca vor crește prețurile până în martie

 

Reprezentanții Sindicatului Taximetriștilor Cluj au precizat că până în 5 martie toate firmele de taximetrie vor crește tarifele. 

 

Până acum numai Napoca Taxi a majorat tariful de la 1,79 de lei în timpul zilei, la 2,25 lei, iar tariful de noapte a ajuns la 2,50 lei.

 

Alexandru Ursu, vicepreședintele Sindicatului Taximetriștilor Cluj, a explicat că prețurile trebuie să crească pentru a asigurarea calității serviciilor. ”Pentru ridicarea calității serviciului de taxi, ridicarea standardelor într-un oras care vrea să devină Capitală Culturală Europeană, credem că indexarea tarifului de taxi conform legilor in vigoare este imperios necesară. Calitatea trebuie să primeze întotdeauna, iar pentru a avea calitate este nevoie de sustinerea financiara a serviciului prestat.

 

Deoarece tariful de taxi nu a fost indexat conform legii care reglementează acest fapt, din anul 2008, considerăm ca acum, în 2014, o crestere a tarifului in limitele stabilite de lege, este binevenită.

 

Toate companiile de taxi au inceput demersurille legale pentru a se modifica tariful, astfel că pe lângă Napoca Taxi care deja are tariful majorat, luni urmează Diesel Taxi, apoi cronologic si celelalte companii. Asadar, până pe 1 - 5 martie, toate firmele vor avea tariful pe care și l-au propus taximetristii”, a precizat Ursu.

 

El a spus că procedura de majorare a tarifelor este ”destul de complicată, dar nu imposibil de realizat, astfel că în cadrul fiecărui dispecerat trebuie îndeplinite câteva condiții care să nu contravină legii”.

 

Decizia prin care firmelor de taximetrie li se permite majorarea tarifelor a fost luată de Consiliul Local Cluj-Napoca, la finele anului 2013. 

 

Taximetriștii din Cluj au scumpit TARIFELE pe furiș. UPDATE: Napoca Taxi a mărit prima tarifele

------------------

UPDATE

 

Reprezentanții firmei Diesel Taxi anunță că nu vor crește tarifele. ”Probabil că le vom majora, dar nu de luni, 24 februarie. Este o dezinformare a acestui lider al taximetriștilor. Această persoană nu are nicio legătură cu firma. A vrut să ne facă rău pentru că el lucrează la Nova Taxi și lor le-au crescut clienții”, a declarat Vasile Bodea, administratorul firmei.

 

El a precizat că, după anunțul că Diesel Taxi crește tarifele, numărul de comezi a scăzut cu 300.

Comentarii Facebook