Tișe vrea să îi angajeze pe cei doi brutari din Sri Lanka, la Cluj


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, le oferă locuri de muncă celor doi brutari din Sri Lanka, umiliți de etnicii maghiari din Ditrău, județul Harghita. 

Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați la o brutărie din Ditrău, județul Harghita.

Etapa în care a ajuns astăzi această situație îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Unicitatea noastră rezonează cu toleranța, înțelegerea, o bună comuniune și grijă pentru cei din jur. Noi mereu am respirat aceste valori. Nu am putea fi altfel.

Am decis ca luni dimineață să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că își vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituțiile subordonate Consiliului județean Cluj: societățile din Tetarom, Clujana sau Agro Transilvania”, a spus Alin Tișe.

Și omul de afaceri din Moldova, Ștefan Mandachi, a anunțat că vrea să îi angajeze pe cei doi brutari pentru a-i scăpa de umilința la care sunt supuși în Ditrău, unde lucrează cu acte legale, dar populația îi vrea plecați pentru că sunt negri și nu suportă ca pâine lor să fie atinsă de ei.

Comentarii Facebook