Miercuri 1 Aprilie

Oficial din Primăria Cluj-Napoca: Centura metropolitană va trece prin mijlocul Parcului Colina


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, recunoaște că centura metropolitană va trece prin mijlocul Parcului Colina, pentru că nu este altă variantă.

Centura metropolitană va trece într-adevăr prin acea zonă. S-a aprobat varianta 8 de traseu, care va prinde și o parte din respectiva zonă verde a orașului. Nu avem altă variantă. În zonă sunt cele 250 de hectare de la Muzeul de Apă, care e zona strategică de apă a orașului, iar aici nu se poate interveni sub nicio formă. Deci centura metropolitană va veni până în zona Cora, paralel cu varianta de drum care există acum, și de acolo nu are pe altundeva pe unde să treacă spre Sfântul Ion decât pe la Colina”, a spus Dan Tarcea, la emisiunea Ziua Live.

Sunt niște costuri suplimentare, dar nu există altă soluție, nu se poate devia. Când ne apropiem de Colina e o râpă foarte mare, deci centura nu are cum să fie deviată pe lângă parc. Orice deviere înspre Florești ar însemna că centura ar trebui să treacă peste câteva blocuri. Suprafața care va fi afectată din acel parc nu e foarte mare și se poate compensa prin alte lucrări de amenajare. Orice variantă de centură afectează o parte din pădure. Lucrurile trebuie cântărite bine, important e să avem toate studiile, pentru că lucrările să fie minim invazive în zonă”, a mai spus Dan Tarcea.

Comentarii Facebook