Marius Nicoara: Banii din stadionul Cluj Arena ar fi tinut Nokia la Jucu VIDEO


Senatorul Marius Nicoara, fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, a declarat ca plecarea Nokia de la Jucu vine pe fondul lipsei investitiilor facute de autoritati.

"Clujul trebuia sa aiba un hangar cargo. Clujul ar fi trebuit sa aiba o pista care sa gazduiasca avioane de mare tonaj pentru transportul marfurilor. Clujul trebuia sa aiba o centura ocolitoare care sa duca la autostrada. Clujul trebuia sa aiba o autostrada care sa fie legata de Europa vest. Primarul Sorin Apostu trebuia sa il ajute pe presedintele Consiliului Judetean Cluj pentru a face o parte din investitiile de la aeroport", a declarat Marius Nicoara.

Senatorul sustine ca autoritatile stiau din timp de plecarea Nokia. "Eu sunt convins ca stiau. Nu intamplator ieseau uneori cu mesaje pozitive: vom face terminalul cargo, vom face pista. Sigur cei de la Nokia urmareau si vedeau ca sunt numai speculatii si nu se face nimic. Sunt convins ca Nokia a avut pretentii de la autoritati. Eu un an si jumatate am negociat cu Nokia si cunosc modul in care lucreaza. Veneau si spuneau avem nevoie de aia, v-ati angajat ca faceti aia, nu sunteti in grafic cu cealalta", a mai adaugat fostul presedinte al CJ Cluj.

Marius Nicoara a vorbit si despre investitia facuta de Consiliul Judetean Cluj in ultimii doi ani in stadionul Cluj Arena, singura reusita de forul judetean.

"Stadionul este un lucru minunat, dar banii puteau sa fie folositi in infrastructura necesara. Repet nu numai pentru Nokia, pentru ca un terminal cargo nu era doar pentru Nokia. Un aeroport care sa poata gazdui avioane de marfuri nu era numai pentru Nokia. De trei ani de cand am plecat de la conducerea CJ Cluj nici o alta firma nu a venit in Cluj. Nokia avea costuri mari cu exportul. Mergeau cu trenul sau cu camioanele pana in Budapesta sau dincolo de Budapesta, de unde puteau sa trimita pana in Mexic sau China telefoanele fabricate la Jucu. Un stadion este bine venit, dar banii cheltuiti acolo, 50 de milioane de euro... Poate ca daca nu se facea sau se facea intr-un ritm mai putin alert, constructia stadionului, poate ca eram mult mai castigati si nu asistam la plecarea Nokia", a mai afirmat Marius Nicoara.

Fabrica Nokia de la Jucu a fost inaugurata in luna septembrie 2008 chiar de actalul senator PNL pe atunci presedintele Consiliului Judetean Cluj, fost care a investit circa 15 milioane de euro in viabilizarea Parcului Tetarom 3.

 

Vezi si...

AUDIO- Sedinta NOKIA de astazi de la Jucu in care angajatii au fost anuntati ca sunt concediati-Boss -ul Nokia, Stephen Elop, huiduit de angajati EXCLUSIV

 

Comentarii Facebook