Miercuri 24 Aprilie

Tișe s-a lăudat că face Park&Ride -ul de la Aeroport, dar nu are bani. Boc preia ștafeta și promite acum că îl face el


Park&Ride -ul de la Aeroportul Cluj, promis de ani de zile și cu care Alin Tișe s-a lăudat în 2019 și 2020 nu se mai face la timp. Dacă era să ne luăm după cei de la CJ Cluj, acolo trebuia să se lucreze deja, iar la finele anului 2022 să fie finalizat. 

Vineri dimineața, Emil Boc a anunțat că Alin Tișe a rămas fără bani în buget și proiectul Park&Ride -ului este în aer. 

Consiliul Județean Cluj ne-a informat că nu au bani. Pe bună dreptate au multe alte cheltuieli colaterale, care sunt legate de instituția Consiliului Județean Cluj și în condițiile acestea, proiectul fiind important, am decis să solicităm preluarea lui de către Primărie. Din 2022, îl vom prinde în buget și îl realizăm. Să găsim soluții financiare și să îl realizăm.

Este important pentru că va duce la integrarea parcării cu sistemul de transport. Oamenii își vor lăsa mașina la intrare, în Cluj, după care să ia trenul metropolitan, autobuzul, metroul”, a declarat primarul Emil Boc. 

Acesta a mai completat, contrazicându-se ușor, că după 2022 vor fi căutate surse de finanșare. ”Vom stabili în cadrul bugetului pe 2022 prioritățile, iar una dintre ele va fi realizarea și acestui proiect. Va fi un proiect multi anual, pe 2 - 3 ani, și vom pune bani în buget pentru el”, a mai spus Emil Boc.

Consiliul Județean Cluj, lecție de amatorism administrativ

Deja a devenit o modă ca politicienii să promită proiecte, pentru a bifa realizări, dar să nu le mai facă niciodată.

Culmea este că în 1 noiembrie 2021, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat proiectul prin care terenul pentru Park&Ride -ul de la Aeroport a fost cedat Consiliului Județean, iar ulterior s-a aflat că nu sunt bani. 

Primarul Emil Boc are o listă lungă de proiecte nerealizate, din care amintim câteva: Parndorf de Cluj, Aquapark, pasaje subterane pe sub arterele intens circulate, tunelul pe sub Mărăști. 

Comentarii Facebook