Boc către ”partidele care tot negociază să facă un guvern”: Să asigure respectarea ”democrației, a statului de drept și independenței justiției”


Primarul Emil Boc pare a se poziționa în opoziție față de negocierile dintre PSD și PNL, pentru a forma un guvern majoritar. Boc a spus că ”partidele acestea care tot negociază”, ar face bine să asigure respectarea ”democrației, a statului de drept și independenței justiției”.

PNL este partidul la putere, condus de Florin Cîțu, omul susținut vehement de Emil Boc, care a spus că aceasta este ”echipa câștigătare”. La alegerile pentru  funcția de președinte al ONL, din septembrie 2021, Cîțu spunea că o alianță cu PSD este exclusă, dar acum aceasta pare mai mult decât probabilă.

E proiectul în Parlament, dar se amână din diverse motive. Păi dacă tot discutăm acum de prioritățile românilor, partidele acestea care tot negociază acum să își facă niște coaliții, ar trebui să stabilească niște principii de la care să pornească orice alianță și orice coaliție care se face. În primul rând certificatul verde (obligatoriu pentru toți angajații), în al doilea rând facturile la energie electrică și gaz sub control, în al treilea rând locuri de muncă și diminuarea șomajului, în al patrulea rând sprijinrea mediului de afaceri și a acelor industrii care sunt grav afectate de criză, în al cincilea rând respectarea democrației, a statului de drept și independenței justiției, al șaselea asigurarea dimensiunii pro europene, pro NATO și a parteneriatului strategic cu Statele Unite, care nu trebuie discutate”, a declarat primarul Emil Boc, la o emisiune radio, vineri dimineața.

Acesta a mai spus că ar lansa un program național de o jumătate de milion de locuințe, dar nu a spus în ce calitate propune acest lucru. 

Aș mai adăuga un lucru, un program masiv de construcție de locuințe în România. Mă uit la presiunea imobiliară din țară și văd că există oameni care nu își pot permite locuințe masivă de locuințe în țară. Aș declanșa un program de construcție de o jumătate de milion de locuințe în următorii patru ani, locuințe care să poată fi cumpărate de oamenii cu venituri obișnuite pentru că acest lucru este deficitar în România.  

Și noi la Cluj, pe Valea Gârbăului, dacă am primi acel teren am putea pune la dispoziție terenul, pentru ca statul să construiască acolo 1000 de locuințe, care să poată fi date clujenilor care au nevoie de locuințe. Este o nevoie mare, pentru cei care nu au resurse financiare, pentru a-și putea cumpăra o locuință de pe piață”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc crede că se poate face un guvern cu USR sau PSD, dar musai cu prezența UDMR

Se discută cu ambele partide. Deocamdată este prematur. Săptămâna viitoare se va lua o decizie. Nu m-aș pronunța. 

E clar că România are nevoie de un guvern stabil, pentru că altfel nu vom avea un buget pe 2022 și nu vom putea dezvolta localitățile. 

Eu aș porni de la valori, principii care trebuie obligatoriu asumate și create alianțe, care sunt compatibile, pentru a găsi soluții la problemele cu care românii se confruntă. Aștept să îmi fie comunicate.

Sunt două variante de lucru, cu USR și cu stânga (n.red. PSD). În ambele variante eu susțin prezența UDMR alături de PNL. Este un partener care și-a demonstrat performanța administrativă și de guvernare și poți conta pe ei”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook