TIR -istii parcheaza unde vor in oras si nimeni nu le face nimic! Primaria clujeana ridica din umeri - STIREA CITITORULUI - FOTO

Soferul unui TIR a parcat de o saptamana pe strada Fabricii de Zahar 93/A si  blocheaza vizibilitatea soferilor. Politistii arunca pisica la primarie. Primaria zice ca i-a dat amenda, dar nu l-a identificat pe sofer, si astepta ca politia sa faca acest lucru. De ridicat, TIR-ul nu poate fi ridicat de pe domeniul public, intrucat in Cluj ca nu exista masina de ridicat camioane.

 

"Precum vedeti, si din imagini, camionul acesta este parcat asa de mai bine de o saptamana, pe strada Fabricii de Zahar, 93/A, unde il gasiti si acum.
  
Am sesizat prin 112 Politia Rutiera si Sectia 2, de care apartinem si ni s-a comunicat ca nu e de competenta lor sa ia masuri.
  
Ne-au spus sa sunam la Serviciul Ridicari. La Serviciul Ridicari, au spus ca ei nu au ridicari pentru camioane, sa sunam la Politia Locala sa ii amendeze.

La Politia Locala, ni s-a raspuns ca daca e pe partea carosabila nu e de competenta lor, ci a Politiei Rutiere. (dar totusi masinile mici le sanctioneaza si pe partea carosabila)
  
Si uite asa, revenim la punctul de unde am plecat!

Soferul camionului probabil stie de aceaste probleme si ne-a raspuns zeflemitor ca nu isi muta masina, ba ne-a si injurat.

Problema e ca ne blocheaza vizibilitatea si exista risc mare de producere de accidente, dar nu intereseaza pe nimeni!
", ne-a scris Nicoleta Silinc.



Concluzia clujenilor de pe strada Fabricii de Zahar este ca: "In Cluj nu se stie care institutie este indreptatita sa sanctioneze si sa ia masuri impotriva camioanelor parcate pe sectorul parcare interzisa! Asa ca este liber la parcari pentru camionagii!!!", a mai spus Nicoleta.

 

Referitor la aceasta situatie, repezentantii primariei Cluj-Napoca au declarat pentru Stiri de Cluj ca inspectorii au dat o amenda de 400 de lei, pentru TIR-ul parcat pe strada Fabricii de Zahar, dar, deocamdata, nu au identificat soferul. "In noaptea de 1 martie inspectorii primariei au efectuat o actiune de verificare a masinilor de mare tonaj care stationeaza pe domeniul public in municipul Cluj-Napoca si au fost identificate 27 de astfel de cazuri. Au fost aplicate amenzi intre 400 si 800 de lei, intre care si pentru acest TIR. Problema este ca TIR-ul avea numerele luate jos. Se pare ca este chiar o practica aceasta de a lua numerele jos pentru ca sa fie cat mai greu de identificat proprietarul. Apoi am solicitat politiei rutiere sa faca demersuri pentru a identifica proprietarul, pentru a putea completa procesul-verbal. In cazul in care TIR-ul nu va fi mutat, in urmatoarele zile se va mai aplica inca o amenda, intrucat fiind masina de mare tonaj nu poate fi ridicata", a declarat pentru Stiri de Cluj, Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

 

Daca mai surprindeti astfel de situatii, ne puteti sesiza cazurile pe adresa office@stiridecluj.ro!

Comentarii Facebook