Taxa specială RATUC a picat în Consiliul Local. Emil Boc a acuzat opoziția că e cumpărată de Fany. USL a plecat din sală

 

Taxa specială RATUC, prin care urmau să fie cumparate autobuze și troleibuze noi, nu a trecut de Consiliul Local, deoarece aleșii USL s-au opus.

 

Pentru ca proiectul să treacă ar mai fi fost nevoie de un singur vot, lipsind un consilier local al UDMR,  în condițiile în care USL s-a opus.

 

Emil Boc a luat foc și i-a acuzat pe cei din USL că lucrează la comanda Fany. ”Vă plătiţi datoriile către Fany din campania electorală, nu ţineţi cont de interesele clujenilor şi de faptul că vrem să modernizăm transportul în comun”, a spus Emil Boc.

 

Vă bateţi joc de oamenii din Floreşti, Apahida şi restul localităţilor din zona metropolitană. Este inacceptabil ce faceţi, vă spun cu tot respectul. Ajutaţi firma Fany pe faţă. Nu votaţi un proiect care ajută la cumpărarea de autobuze noi pentru zona metropolitană şi vă bateţi joc de aceste interese. Dar se pare că pentru dumneavoastră recompensarea firmelor care v-au făcut campanie electorală este mai importantă decât interesele cetăţenilor. Este inacceptabil ce faceţi. Pentru că în condiţiile în care aţi folosit firma Fanny ca să duceţi cetăţenii la referendum dintr-o parte în alta, acum vă manifestaţi în această formă de dispreţ. N-am crezut că se poate ajunge atât de jos într-un Consiliu local”, a mai spus Emil Boc.

 

Claudia Anastase, liderul consilierilor PSD Cluj, a vrut să-i se dea replica, dar președintele de ședință, Olah Emese, nu i-a dat cuvântul. În acel moment consilierii PSD și PNL au părăsit ședința în grup.

 

RATUC instituie o ”taxă specială” pentru achiziția de autobuze și troleibuze noi

Comentarii Facebook