Crin Antonescu: Este absurd să trimiţi în penal pe cineva pentru că şi-a angajat nevasta

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că ”este absurd să trimiţi în penal pe cineva pentru că la cabinetul parlamentar şi-a angajat nevasta”.

 

Antonescu a precizat că trebuie modificat Codul Penal într-un mod cât se poate de deschis.

 

Eu cred că dacă dorim să modificăm nişte legi, dacă dorim să ne luptăm cu nişte lucruri care sunt absurde sau nepotrivite, trebuie să o facem cât se poate de deschis, adică asumând-o foarte clar, în frunte cu ministrul Justiţiei, la nivelul cel mai vizibil şi cel mai înalt şi spus: noi considerăm că este absurd să trimiţi în penal pe cineva pentru că la cabinetul parlamentar şi-a angajat nevasta. Am dat aşa un exemplu doar de înţeles. Deci nu vorbim aici nici de mare corupţie, nici de conflictul real de interese, acela cum este definit şi cum rămâne în vigoare definit de legea pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, care rămâne în vigoare şi spune că se aplică tuturor, incluzându-i şi pe demnitari şi pe legea ANI, legea incompatibilităţilor, pe care în continuare neschimbat şi neatins de modificările de ieri, descrie conflictul de interese”, a declarat Antonescu la RRA.

 

El a spus că modificările ar urma să scoată anumite forme ale conflictului de interese din zona penală și să le mute în cea administrativă.

 

Ne-am adâncit într-o situaţie destul de gravă, în ţara asta se vorbeşte de ani buni în mod neconstituţional şi nedemocratic despre procurori ca fiind justiţia, exclusiv, despre oameni care dacă au fost cercetaţi ca despre oameni vinovaţi şi despre parlamentari şi politicieni în general, desigur cu excepţia preşedintelui, ca despre nişte infractori încă nedovediţi, toţi (...) Parlamentul deja a ajuns să fie văzut ca un loc rău famat, asta este o nebunie”, a mai spus liderul PNL.

 

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii nu mai sunt asimilați funcţionarilor publici în Codul Penal.

Comentarii Facebook