RATUC instituie o ”taxă specială” pentru achiziția de autobuze și troleibuze noi

 

RATUC va instituit din 1 ianuarie 2014 o taxă specială la tariful biletului/abonamentului de călătorie, pentru achiziția de mijloace de transport în comun moderne. 

 

Propunrea RATUC de instituire a unei taxe de 6,65% va fi dezbătută în ședința Consiliului Local, din 11 decembrie 2013.

 

În urma analizei efectuată de către RATUC privind starea tehnică a parcului de autobuze, troleibuze și tramvaie din dotare a rezultat că din totalul de 330 de mijloace de transport, 207 au durata normală de exploatare îndeplinită sau depășită și anual ar trebui înlocuit 10% din parcul de autobuze și troleibuze. 

 

În medie, pe an, suma necesară pentru dotare este de 36.490.000 lei. Scoaterea din exploatare a mijloacelor de transport învechite și înlocuirea acestora cu altele moderne cu consumuri energetice reduse determină o reducere a cheltuielilor cu piesele de schimb și manopera pentru reparații. 

 

Având în vedere posibilitățile limitate ale regiei privind finanțarea din surse proprii, RATUC solicită contituirea sursei de finanțare a investițiilor pentru achiziția mijloacelor de transport public moderne cu un confort sporit, mai puțin poluante și cu un consum energetic redus, prin instituirea unei taxe speciale de transport public local în cuantum de 6,65%”, se arată în propunerea RATUC, ce va fi analizată de consilierii locali în 11 decembrie.

 

Taxa specială se va aplica la tariful biletului/abonamentului. Prin instituirea taxei speciale nu se modifică prețul biletului/abonamentului existent în prezent, au mai spus oficialii regiei.

Comentarii Facebook