SURPRIZA! Taximetristul inimos Ioan Pugna va candida la Consiliul Local din partea miscarea partidului clujenilor - Pentru Cluj! (P)Ioan Pugna, taximetristul inimos de la care a pornit cea mai frumoasa poveste de implicare sociala spontana din istoria Clujului, povestea lui Robi Lukacs, este cel de-al 9-lea candidat la functia de consilier local din partea miscarii locale "Pentru Cluj", ce urmeaza sa fie validata de Tribunalul Bucuresti. Povestea e foarte interesanta, sa o cititi pana la capat.

Liviu Alexa, initiatorul miscarii si candidat la Primaria Cluj-Napoca, spune ca a primit pe Facebook un mesaj emotionant de la Ioan Pugna, un mesaj care l-a lasat masca:

"Era sa pic de pe scaun, pentru ca nu ma asteptam. Ioan Pugna mi-a spus ca vrea sa se implice, ca vrea sa fie consilier local, sa faca lucruri pentru taximetristi, pentru clujeni, pentru oras. Ca poate mai mult si ca vrea sa munceasca mai mult.

Nu i-am propus niciodata lui Nelu sa vina in echipa noastra pana sa imi dea mesajul, desi, vazand cum am colaborat cu el pentru rezolvarea cazului Robi Lukacs, daruirea si seriozitatea cu care s-a implicat, cred ca eu ar fi trebuit sa am curajul sa fac primul pas. Adica, pe bune, orice firma din Cluj sau orice partid sau orice ONG clujean ar vrea sa aiba un asemenea om.

Dar uite ca Dumnezeu are caile lui de a ne pune la incercare, de a ne scoate oameni buni in cale si de a ne face sa descoperim cine se implica cu fapta in ajutorul semenilor sau al orasului, si cine vorbeste in punga.

Nu e nimic regizat, vor carcoti o gramada, putin imi pasa. Impreuna cu Nelu Pugna, am strans zeci de mii de euro pentru casuta lui Robi, indiferent de ura clevetitorilor, asta va ramane cert in istorie: ca am reusit sa ii facem rost lui Robi de un acoperis deasupra capului si de un viitor mai sigur.

Sunt foarte mandru de Ioan Pugna, de faptul ca a ales sa se implice in schimbarea Clujului intr-un oras mai bun. In modestia lui, credea ca a fi taximetrist e ceva inferior, i-am spus pe fata ca nu conteaza ce meserii avem, clujeni suntem toti... Acum, in Consiliul Local, sunt someri, vanzatori de haine la Zara, lacatusi mecanici, samsari imobiliari, sinecuristi, amante de deputati, soferi de senatori... care nu au facut nimic 4 ani. Sa vina oameni eficienti in locul lor!

E drept, suntem mai putini clujeni care aleg sa se si implice, dar lucrurile pot fi schimbate in bine. Abia astept sa iasa actele miscarii locale Pentru Cluj, partidul clujenilor, avem o lista excelenta la Consiliul Local, compusa din oameni ce nu au facut politica, oameni corecti si cu experienta, oameni inimosi. Noi nu suntem politicieni si nu vom fi niciodata, suntem clujeni si vom actiona in interesul Clujului", a spus Liviu Alexa.Ioan Pugna: "Sunt un om simplu ce vrea sa schimbe ceva in orasul pe care il iubeste!"


Mesajul trimis de Ioan Pugna lui Liviu Alexa pe facebook are aceeasi sinceritate care i-a cucerit pe milioane de romani in momentul in care Pugna a participat la emisiunea "La Maruta" de la Pro TV, unde oamenii au descoperit un om simplu si inimos, fara aere, un om modest:

"Liviu.... nu te iau cu politețuri, nu imi sunt caracteristice, vreau sa te rog ceva. La fel cum a facut si Robi cand m-a rugat ceva. Am stat mult si m-am gandit cum as putea ajuta mai mult, cum as putea schimba ceva in orasul pe care il iubesc, in care muncesc si traiesc. Multa lume ma suna si imi spune ca pot mai mult. Pot!

De aceea, te rog, daca crezi ca e oportun sau, nici nu stiu cum sa ti spun, nu sunt mester in cuvinte, imi doresc sa fiu alaturi de tine! Vreau sa pot ajuta si simt ca alaturi de tine o pot face! Fara politicianisme!

Ma gandesc cat de multe as putea face pentru colegii taximetristi, pentru infrastructura oraşului, pentru clujeni. Un suflu nou de care Clujul are nevoie! Nu am studii inalte, muncesc mult sa-mi intretin familia. Nu sunt usa de biserica, dar sunt ambitios. As fi onorat daca ai accepta sa fac parte din echipa ta", a scris Pugna.


Contactat telefonic de Ziar de Cluj, Pugna a fost intrebat ce vrea sa realizeze in calitate de consilier local:

"Vreau un transport civilizat, atat cu taximetre, cat si cu mijloace de transport in comun.

Vreau strazi civilizate, asfaltate si curate, vreau ca perceptia asupra oamenilor fata de cei alesi sa se schimbe, sa stau de vorba cu ei in timp ce muncesc, pentru ca, sub nicio forma nu am sa renunt la meseria mea, cea de taximetrist.

Mai vreau ca scoala, educatia si sanatatea clujenilor sa fie prioritare altor proiecte. Vreau ca orasul, Clujul nostru drag, sa devina perla Transilvaniei", a spus Ioan Pugna.


Pana in acest moment, partidul "Pentru Cluj" (in curs de constituire) are anuntati urmatorii candidati pentru alegerile din 2016 la Consiliul Local: Rares Gavrilescu, Adrian Berinde, Razvan Dragos, Lucia Cojocaru, Catalin Berindean, Silviu Albu, Liviu Alexa, Mihai Armanca, Ioan Pugna.