Șeful ANAF va fi demis de premierul Cioloș: Astept propuneri din partea ministrului Finanțelor



Premierul Dacian Ciolș l-a anunțat pe șeful ANAF, Gelu Diaconu, că ar trebui să plece de la conducerea instituției, după ce acesta a fost acuzat de DNA de abuz în serviciu, în dosarul lui Mădălin Voicu.


"Dânsul a fost numit, nu a luat postul prin concurs. Am avut o discuție cu dânsul, mi-a explicat motivele pentru care consideră că nu e vinovat și că ANAF continuă procesul de restructurare, i-am spus că de aceea, problema în raport cu DNA nu trebuie transferată în ANAF, ANAF trebuie să rămână o structură credibilă și i-am spus că în aceste condiții e cel mai bine să plece. Mi-a spus că a înțeles", a declarat joi Dacian Cioloș, potrivit realitatea.net.

Întrebat dacă îl va demite pe Diaconu, Cioloș a răspuns că ”Da”.

"Da, sigur, am spus de dimineață că în cursul zilei de astăzi. Aștept... doamna ministru de Finanțe a spus deja de ieri că îi cere demisia și, în sensul acesta, că va veni cu o schimbare. Aștept să vină doamna ministru cu variantele pe care vrea să mi le propună și vom lua o decizie. Asta nu înseamnă că eu cred că ei sunt vinovați", a mai explicat Cioloș.

Totuși, Diaconu a trimis un comunicat de presă, joi dimineață, prin care anunță că nu va demisiona de la şefia ANAF, subliniind că în ce "privește solicitarea doamnei ministru Dragu de a îmi prezenta demisia, precizez cã nu îi voi da curs întrucât doresc sã fiu demis din funcție, astfel încât la finalizarea acestui dosar cineva sã-și asume consecințele acestei mãsuri".

Acesta precizează că în opinia sa, este inacceptabil ca, fie din rea credințã, neștiință sau exces de zel, ale uneia sau mai multor persoane, o instituție de importanța ANAF sã poatã fi destabilizatã, punând în pericol ținta de deficit structural și întreaga securitate economicã a României.

Comentarii Facebook