Și-a dat DEMISIA să scape? Achizițiile de haine de lux de la Sala Polivalentă de directorul Ionuț Rusu, anchetate de DNA Cluj - EXCLUSIV


Directorul interimar al Sălii Polivalente Cluj, Ionuț Rusu, și-a dat demisia din funcția de consilier județean Cluj, pe fondul unei anchete declanșate de DNA Cluj pe tema achizițiilor suspecte de haine de lux, crose de golf, băutură și gadgeturi, în plină pandemie. 

Achizițiile au fost realizate de conducerea Sălii Polivalente, sub semnătura directorului Ionuț Rusu. Cazul a ajuns pe masa DNA Cluj, tocmai pentru că Ionuț Rusu este consilier județean. Acum, dacă nu mai este consilier județean ales, dosarul de la DNA s-ar putea muta înapoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, deci Ionuț Rusu a mai câștigat timp și ar putea tergiversa dosarul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a primit o sesizare ”cu privire la achizițiile efectuate de către Rusu Ionut - delegat în funcţia de director al SC Sala Polivalenta SA. 

Avand in vedere faptul ca acesta a avut (n.red. la acea dată) calitatea de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, aspect care atrage competenţa personală a Direcţiei Naționale Anticorupţie”, dosarul a fost ”înaintat către Direcția Națională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj”, precizează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. 

Surse din CA -ul Sălii Polivalentă Cluj au relatat Știri de Cluj și despre alte nereguli. Este vorba despre unele promisiuni făcute unor oameni de afaceri.

Știri de Cluj a discutat subiectul și cu președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Ionuț Rusu și-a dat demisia din funcția de consilier județean, a precizat Alin Tișe. ”Ionuț Rusu a demisionat din Consiliul Județean, ieri (marți 25 ianuarie), din motive personale.

Am avut o discuție cu el. Am colaborat foarte bine la Consiliul Județean și îl apreciez pentru munca făcută și implicarea sa. Îi doresc succes pe mai departe! Nu cunosc alte informații despre subiect”, a declarat Alin Tișe.

Directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, a cumpărat haine de lux, mascate sub forma unor echipamente de lucru

Directorul Ionuț Rusu a cumpărat cu banii Sălii Polivalente 12 articole vestimentare, în valoare de 10.000 de lei, de la cel mai scump magazin din Cluj. Factura emisă de Peek & Cloppenburg și datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru ”angajații” de la Sala Polivalentă afectați de pandemie, care aveau lefurile tăiate și fuseseră dați afară. Știri de Cluj a întrebat despre ”oportunitatea” achiziției, iar replica a fost că hainele au fost folosite de angajați pentru a munci la deszăpezire.

1. Cămașă Polo Ralph - 629 lei

2. Jeans Boss - 779  lei

3. Jerseu Boss - 989 lei

4. Hanorac Boss - 729 lei

5. Hanorac Noss - 499 lei

6. Jeans Joop! - 359 de lei

7. Hanorac Boss - 319 lei

8. Jachetă Wellensteyn - 1399 lei

9. Hanorac Boss - 979 lei

10. Costum Boss + pantaloni Boss - 679 lei

Sala a cumpărat și două articole de îmbrăcăminte pentru femei. Nu se știe pentru cine, iar fosta iubită a directorului Ionuț Rusu, Cristina Petrovici, care lucrează chiar la Sala Polivalentă, a spus că nu a primit nimic.

1. Jachetă Wellensteyn - 1199 lei 

2. Bluză Ralph Lauren - 183 lei

0670f7e1cd47ef65fd20db1efc584af1.jpg

Reprezentanții Sălii au spus că sunt echipamente cu care angajații să deszăpezească aleile din jurul Sălii Polivalente. Știri de Cluj a prezentat facturile, care arată că banii publici au fost ”topiți” de conducere, dar Emil Boc vrea în continuare această conducere performantă.

Ionuț Rusu și-a recunoscut faptele și a plătit paguba, iar Emil Boc l-a iertat. Procurorii nu au fost la fel de îngăduitori

Ionuț Rusu a recunoscut că și-a făcut de cap cu banii publici, dar a returnat banii dați pe hainele Boss și crosele de golf

Directorul Sălii Polivalente Cluj, liberalul Ionuț Rusu, a primit numai 10% sancțiune pe 3 luni, în scandalul hainelor de lux. Știri de Cluj a prezentat în exclusivitate acest scandal de proporții (vedeți link-urile de mai jos, cu toate facturile și dovezile), care este acum mușamalizat de liberalii clujeni, care conduc municipiul. 

Practic, aceștia recunosc mai jos că Ionuț Rusu a cumpărat haine lux, marca Hugo Boss, și de alte branduri de lux sau crose de golf, dar spun că directorul a recunoscut și a returnat produsele sau a plătit hainele. Liberalii se întrec în încercări de a mușamaliza cazul. Inițial spuneau că hainele erau pentru muncitorii care fac deszăpezire la Sala Polivalentă Cluj. Acum au schimbat placa și recunosc că hainele erau pentru director, dar că achiziția lor a fost inoportună, pentru că era pandemie. Deci, dacă era un an normal, Ionuț Rusu și-ar fi putut cumpăra liniștit un pulover Hugo Boss de 1000 de lei sau crose de golf.

Ilie Călian, preşedintele Consiliului de Administrație de la Sala Polivalentă, a spus, joi, 2 septembrie, în Consiliul Local că echipamentele și articolele ”de îmbrăcăminte, au fost recuperate la buget, astfel încât Ionuţ Rusu a achitat contravaloarea. În privinţa articolelor sportive, au fost returnate producătorului sau comerciantului, fiind făcută factură de retur (crosele de golf pentru timpul liber). Legat de achiziţia de produse de protocol, băuturi şi alte produse, au fost returnate cele încă sigilate şi contravaloarea celor consumate a fost achitată de Ionuţ Rusu. Consiliul de administraţie a decis sancţionarea cu diminuarea drepturilor salariale ale directorului Ionuţ Rusu de 10% pentru 3 luni”. 

Raspuns solicitare Stiri de Cluj (1)_page-0001.jpg

Directorul Ionuț Rusu a cumpărat cu banii Sălii Polivalente 12 articole vestimentare, în valoare de 10.000 de lei, de la cel mai scump magazin din Cluj. Factura emisă de Peek & Cloppenburg și datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru ”angajații” de la Sala Polivalentă afectați de pandemie, care aveau lefurile tăiate și fuseseră dați afară. Știri de Cluj a întrebat despre ”oportunitatea” achiziției, iar replica a fost că hainele au fost folosite de angajați pentru a munci la deszăpezire.

REVOLTĂTOR! În pandemie, directorul PNL -ist al Sălii Polivalente Cluj ”sparge” banii PUBLICI, pe haine de lux, la cel mai scump magazin din Cluj

În pandemie, conducerea Sălii Polivalente Cluj nu a cumpărat doar haine de lux, ci și ”articole sportive” de la o firmă care vinde crose de golf - FOTO

Sala Polivalentă Cluj și-a cheltuit bugetul pe băutură și gadget -uri, dar l-a dat afară pe un angajat pentru a face economii - FOTO FACTURI

Comentarii Facebook