„Setați-vă cronometrele pe 10 ani”. Consiliul Județean se apucă de celula 2 la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID)


Anul acesta ar trebui să se încheie primul act din epopeea „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor” din Cluj. Obiectivul va asigura depozitarea, în condiții ecologice, a deșeurilor menajere de pe teritoriul întregului județ.  

Cel puțin așa a promis destul de convingător președintele Consiliului Județean. După ce la sfârșitul anului trecut Regia Autonomă a Domeniului Public a primit mai bine de 68 de milioane de lei prin atribuire directă pe motiv că trebuiau executate lucrări în regim de urgență la CMID, în proiectul de buget pe anul 2022 mai sunt prevăzute vreo 65 de milioane pentru "Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor în Judeţul Cluj", adică o recunoaștere oficială a întârzierii proiectului, un fel de reeșalonare a execuției”, scrie Cătălin Sălăgean, fost membru al Biroului Județean USR Cluj pe pagina de Facebook. 

65.269.000 lei alocați în 2022 pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, dintre care 1.294.000 lei pentru digitalizare

Cătălin Sălăgean precizează că sumele alocate  pentru managementul deșeurilor sunt considerabile și au crescut de la an la an.

Am ajuns într-un asemenea hal de întârziere încât tot ce contează acum e finalizarea CMID și operaționalizarea lui 100%. Apoi putem discuta cine și pentru ce e responsabil. Revenind la banii pe 2022, din cei 65.269.000 lei pe care îi primește CMID, în anexa 9 (investiții) apar 1.294.000 lei alocați pentru digitalizare CMID-proiect pilot. Sună interesant și abia aștept să văd ce înseamnă mai exact”, explică fostul membru al Biroului Județean USR Cluj.

Se pregătește proiectul pentru celula 2 la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID)!? 

De asemenea, Sălăgean subliniază că „Tot la investiții găsim o alocare de 124.000 lei pentru „studiu de fezabilitate construire instalație de tratare levigat la Depozitul Pata Rât” și, SURPRIZĂ, 352.000 lei pentru ”Studiu geotehnic pentru Celula 2”. Deci se face! În concluzie, porniți-vă cronometrele pentru actul al doilea al epopeii CMID: Celula 2. Setați-vă cronometrele pe 10 ani”. 

deșeuri management.jpeg

Reamintim că investiția CMID are o valoare de 70 de milioane de euro, fiind realizată de CJ Cluj și cofinanțată din fonduri europene. Centrul realizat la Cluj este cel mai mare de acest tip din România, având o capacitate de depozitare de 1,5 milioane mc de deșeuri. 

Comentarii Facebook