Senatorul Marius Nicoara organizeaza la Cluj o dezbatere pe tema ACTA


Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, presedinte al Comisiei pentru cercetarea Abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii din Senatul Romaniei, va organiza o dezbatere pe tema ACTA.

"Am decis sa ofer cadrul pentru organizarea unei astfel de intalniri pentru ca inca de la semnarea tratatului au fost foarte multe voci nemultumite fata de o decizie a guvernului care ii priveste in mod direct. Subiectul ACTA mi-a atras atentia odata cu cresterea valului de proteste in mediul digital si extinderea lor la nivel stradal, culminand cu protestul din 11 feb 2012, cand in Piata Unirii din Cluj-Napoca, s-au adunat aproximativ 2.000 de oameni, iar pe mediile de socializare actiunea de protest a adunat peste 30.000 de persoane. De asemenea, am primit o serie de scrisori de protest la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii, al carei presedinte sunt. Vreau prin acest demers sa mediez o relatie normala si fireasca intre autoritatile semnatare din partea statului si cetatenii afectati, repet, in mod direct de prevederile lui. Dupa ce voi avea materialele in urma dezbaterii, voi utiliza parghiile pe care functia de senator, respectiv de Presedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii, mi le pune la dispozitie (intrebari, interpelari, proiecte legislative)", a precizat senatorul Marius Nicoara.

"Rolul meu nu este acela de a contesta sau de a sustine ACTA! Rolul meu este acela de a-i sprijini pe cei care sunt nemultumiti, in demersul lor, de altfel firesc. Consider absolut inadmisibila atitudinea autoritatilor care refuza orice fel de dialog chiar si atunci cand oamenii ies in strada cu ceva concret, pe o vreme atat de neprietenoasa. Nu este firesc sa fie total ignorati de Guvern, in conditiile in care Polonia, apoi Bulgaria, au blocat ratificarea tratatului, pe care initial il semnasera, ca urmare a presiunilor venite din partea populatiei. Dupa cum stiti, criticile au venit in special din partea societatii civile, dar si din partea unor actori politici importanti, printre care si Presedintele Parlamentului European, Martin Schultz, care afirma ca: 'Echilibrul necesar intre protejarea copyright-ului si protejarea drepturilor fundamentale ale utilizatorilor de internet este foarte prost reprezentat de acest tratat'", a adaugat Marius Nicoara.

Evenimentul va avea loc miercuri, 22 februarie, in Sala Europa a Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca incepand cu ora 16.00.

Comentarii Facebook