Duminica 28 Aprilie

Se teme Boc de șoferi? Strada Kogălniceanu să devină pietonală sau să se reia circulația rutieră? Ce au răspuns clujenii la această întrebare


Comisia de sistematizare a circulației din cadrul Primăriei Cluj-Napoca va dezbate marți, 9 ianuarie, modul în care se va circula pe strada Kogălniceanu, care se apropie de finalizare. Discuția are acum o tentă neserioasă, pentru că finanțarea europană a fost acordată pentru pietonalizarea străzii Mihail Kogălniceanu si străzile adiacente. 

Opțiunile sunt numai două, fie rămâne pietonală, fie se redeschide traficului rutier, așa cum era înainte. Pentru că deja s-a anunțat acest lucru, primarul Emil Boc s-a dus luni seara pe stradă și a făcut un live, fiind stresat de decizia care trebuie luată.

Este ciudat că acum edilul pare că este în dubiu, după ce de la începerea lucrărilor a susținut sus și tare că strada va fi pietonală, la pachet cu toate străzile adiacente. Având în vedere scandalul iscat cui deciziile proaste luate cu statuile de pe strada Kogălniceanu, putem crede că Emil Boc nu mai vrea să riște.

Sunt două opțiuni, de a reveni la situația cu trafic, așa cum a fost înainte, sau de a transforma această arie modernizată într-o zonă pietonală, pentru a pune și mai mult în valoare istoria acestui loc, clădirile și pentru a avea mai mult spațiu public pentru cetățeni”, a spus primarul Emil Boc. 

Ce i-au transmis clujenii: 

”Facem consultarea cetățenilor la ora 23, cu câteva ore înainte de ședința comisiei...

Și apoi ne mirăm că politicienii își iau asemenea hate, pe zi ce trece!”.

”Trebuie păstrată o bandă de circulație auto pe Kogălniceanu pentru acces la clădirea centrală a UBB, a Bibliotecii Academiei, a Arhivelor Statului și a celor două licee de mai jos. Deci o variantă mixtă e rațională: pietoni și auto, cu o bandă și sens unic dinspre Universității spre Baba Novac”.

”Pietonalizare completă! Altfel, tot proiectul ar rămâne inutil!”.

”De cand se lucreaza pe Universității, tot traficul ce vine dinspre Republicii ocolește pe V. Babes sau prin Cipariu pt a ajunge în centru. Nu e viabila ideea pietonalizarii. Trebuie pastrata o banda de circulatie”.

”Pietonală !!!! Fără masini pe Kogălniceanu și Universității. Va rog frumos sa nu pastrati nicio banda pe aceste străzi, doar pt cei care stau acolo sau cei care fac aprovizionarea. În rest fără masini pe aceste străzi”.

”Zonă de plimbat cu caleașca !Sau mai bine ne întoarcem în evul mediu! Nu-i destul de sufocat traficul. Paralizați de tot și băgați benzi separate pentru autobuze nu numai pentru troleibuze! Și mașinile de urgente să circule prin aer și pe râul Someș . Dacă tot e navigabil”.

Comentarii Facebook