Duminica 28 Aprilie

Cluj sau Oradea! Ce oraș ați prefera? ”Nu mi se pare ca pasajul din Oradea, de care a auzit toată România, merită atâtea laude”


Cluj vs Oradea este un subiect de dezbatere tot mai de actualitate. Diferența majoră între cele două orașe îl reprezintă universitățile. Clujul este mult mai vibrant pe fondul prezenței numărului mare de tineri în oraș, dar marele minus este inexistența unei politici de dezvoltare a orașului de pe Someș. 

În Cluj, se promit centuri, pasaje, metrou, trenuri metropolitane, dar de ani de zile se fac numai acte. La Oradea, s-au făcut pasaje, poduri și acum se implementează un tren metropolitan.

”E mult mai ieftin, putin mai cald, dar și salariile sunt mai mici, oportunitățile mai puține. Oradea se dezvolta mult oricum, e o decizie personală”.

”Work from home si nu conteaza salarii mai mici”.

”Ca o comparativă a câtorva aspecte:

Trafic > Oradea

Proximitatea fata de vest ( Viena sau ce vreți voi) > Oradea

Spații verzi, parcuri > Oradea

Crese, gradinite publice la nr de locuitori > Oradea

Chirii > Oradea

Standuri, spa, etc > Oradea

Calitate aer, poluare > Oradea

Oportunități cariera > Cluj

Viața de noapte > Cluj

Evenimente > Cluj

Aeroport > Cluj

Restaurante > Cluj

Educație > Cluj

Sanatate > Cluj

Activități in aer liber > Cluj

Cultura > Cluj

Siguranța > Cluj

Shopping > Cluj

Locuit in ambele cativa ani

Șanse mari să fi omis câte ceva exista, completați voi restul”.

”Siguranta > Cluj

[x] Doubt

Educatie > Cluj

Educația până la facultate e la fel și în Cluj și în Oradea, diferența ar fi facultățile din Cluj.

Activități în aer liber > Cluj

Și la punctul ăsta ai destule activități/locații de vizitat la 20/30 minute cu mașina prin județul Bihor.

( Vezi câte mașini cu numere de CJ sunt prin Bihor pe la ștranduri și nu numai )

Aeroport > Cluj

Aeroportul se dezvoltă în continuare și urmează rute noi de la Oradea, plus că au și mare terminal cargo ceea ce la Cluj nu avem.

Shopping > Cluj

Nici aici nu ar fi neapărat adevărat, ai destule locuri de unde să alegi în Oradea.

Sincer, dacă nu erau facultățile și oportunitățile de carieră în orașul ăsta, sunt convins că mulți ar fi plecat de mult timp, dar și așa pleacă tinerii în continuare din Cluj-Napoca”.

”Am revenit și eu în Oradea după 8 ani de Cluj. Din păcate nu exista nightlife, crudul adevăr. E un oraș liniștit pentru familie. Am avut un coleg în Cluj care stătea aproape doua ore în trafic pentru a-l duce/aduce pe fiul lui de la gradinita, iar eu nu am vrut asta”.

”Sunt din Oradea de cand m-am nascut, sunt în ultimul an de facultate și abia aștept să plec. Da Oradea e un loc bun pentru liniște, pentru faptul că nu este atâta aglomeratie si poluare, destul de civilizata lumea si drumuri as zice un 8/10. Nu e un oraș cu oportunități multe, nu ai ce sa faci in mare parte noaptea, locuri de “ieșit” sunt foarte puține (dacă tai centru și ciuperca de pe lista aproape ca nu ramai cu nimic), orașul in sine e mic cu un sistem de transport în comun foarte prost gandit, din punct de vedere financiar Oradea stă foarte prost fata de alte locuri din România”.

”E plictisitor pe scurt, boring și nu neapărat de viitor. Dar se construiește, se face, se întâmplă lucruri, dar într-un mediu destul de lent, nu mi se pare ca pasajul din Oradea de care a auzit toata România merită atâtea laude, am ieșit mult în afara țării și părerea mea e ca pasaje de genu trebuiau făcute acum 10 ani cel putin în România, nu mai e ceva de lăudat ca suntem în urma fata de vest. Va dura foarte mult până când Oradea o sa ajungă să fie la un nivel la cum este Cluj/Timișoara în momentul de față pe când tot acestea două vor fi cu mult în față”.

Comentarii Facebook