Duminica 25 Septembrie

Se redeschide podul din Dej, de peste Someș și se renunță la devierea prin comuna Mica


Consiliului Județean Cluj anunță că se va stopa traficul greu pe DJ 172F și DJ 161D care  tranzitează comuna Mica. 

Traficul greu revine pe podul din Dej, de peste Someș

Începând de marți se reia circulația pe podul de peste Someș situat pe DN 1C.

Urmare a restricționărilor de trafic de pe drumul național DN 1C, mai exact  podul de la ieșirea din municipiul Dej înspre județul Bistrița-Năsăud, în cursul  zilei de miercuri, 9 februarie 2022, am solicitat Comitetului Județean pentru  Situații de Urgență Cluj, în regim de urgență, oprirea traficului greu pe cele două  drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Cluj, respectiv DJ  172F și DJ 161D, și ridicarea restricțiilor de tonaj de pe DN 1C”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

Traficul greu de camioane a distrus drumul și casele din comuna Mica

Șeful CJ Cluj a discutat cu primarul municipiului Dej, Morar Costan, să se ridice restricțiile de tonaj de pe drumul național 1 C, podul peste Someș. ”Traficul greu va reveni pe acest  drum și va înceta pe cele două drumuri județene afectate, folosite ca rută  alternativă. 

Țin să menționez faptul că, împreună cu domnul primar al comunei Mica, Zelencz Tiberiu, am fost încă de la început împotriva acestei devieri de trafic ce a afectat în sens negativ viața locuitorilor comunei Mica, nefiind de acord cu  acest demers. 

Pe cale de consecință, am acționat prompt pentru a pune capăt acestei  stări de fapt și pentru revenirea la normal”, a mai spus Tișe. 

Drumul din Mica va fi reabilitat

Astfel, de marți, 15 februarie 2022, se va relua traficul pe DN 1C, podul peste râul Someș, circulația revenind la normal și pe cele două drumuri județene care tranzitează comuna  Mica. 

Totodată, cele două drumuri județene afectate din cauza traficului greu urmează a fi reabilitate și readuse în condiții optime de circulație. Anterior deciziei de deviere a traficului acestea s-au prezentat în bune condiții,  problemele fiind cauzate de camioanele de mare tonaj care au tranzitat zona. 

Podul de peste Someș a fost închis traficului greu din cauza fisurilor

Prefectura Cluj a anunțat în noiembrie 2021 că s-a decis ca pe podul de peste râul Someș, aflat în municipiul Dej, să se interzică traficul greu, cu tonaj peste 7,5 tone,

Se aprobă devierea/restricționarea traficului greu de peste 7,5 tone, începând cu ora 00:00 a zilei de 13 noiembrie 2021, pe Drumul Național DN 1C, la nivelul podului care asigură traversarea peste râul Someș la km 60+654 în localitatea Dej, urmând ca circulația să se efectueze pe următoarele drumuri:

• pe direcția Bistrița și Cluj-Napoca și retur, pe drumul județean DJ 172F (Mica – Mănăstirea – Mintiu Gherlii – Gherla)

• pe direcția Baia Mare și Cluj-Napoca și retur, pe drumul judetean DJ 109 E (prin Vad – Cetan – Dej)”, se arăta în decizie.

Comentarii Facebook