Boc este pregătit să înfigă steagul victoriei în „Everestul pandemiei”. Primarul este sigur că suntem în faza de platou


Emil Boc a vorbit în cadrul unei emisiuni live despre etapa la care se situează în acest moment pandemia. În pofida ratelor de incidență COVID foarte mari la nivel de județ, edilul clujean ne asigură că la mijlocul lunii februarie, cifrele vor începe să scadă serios. 

Eu cred că am atins Everestul și intrăm în faza de platou. Totdeauna viața are surprize, acum putem spune că s-a înfipt steagul pe Everestul pandemiei și de aici încolo mă aștept la scăderi ușoare, faza asta de dinți de fierăstrău. Așa cum am anticipat acum o lună, în data de 15 februarie, vom începe să scădem serios. Până atunci câteva zile vom avea o ușoară creștere și ușoară de descreștere”, a declarat Emil Boc la Ziua Live.

Rata de incidență COVID mare din județul Cluj se datorează și celor veniți la muncă din județele limitrofe

Primarul Clujului a încercat să explice de ce deși suntem în faza de platou, județul Cluj rămâne cu o incidență a cazurilor COVID foarte mare.

Numărul mare desigur se explică și prin numărul mare de testări și prin faptul că populația adevărată a Clujului este nu mai mare decât cea de 336 mii la care ne raportăm, sunt cel puțin 50.000 de oameni care lucrează în Cluj și care nu sunt luați în evidențele oficiale ale populației, dar dacă fac COVID ei sunt puși la Cluj, la rata de incidență pentru că lucrează în Cluj, cel puțin aceste informații le-am primit de la DSP, în urma investigațiilor și a anchetelor sociale. 

Foarte mulți care sunt din județele limitrofe, Sălaj, Mureș, Bistrița și nu numai, care desfășoară activitățile economice în Cluj deși nu au domiciliu stabil aici, dar lucrează în Cluj, dacă se infectează, se consideră aici pentru Cluj-Napoca, pentru municipiu, nu în Zalău unde au domiciliu sau flotantul”, explică Boc. 

De asemenea, primarul a menționat că se observă o încetinire a ritmului de vaccinare în județ, sunt mai multe persoane care își fac doza booster, însă foarte puține care își fac prima doză.

Comentarii Facebook