Se cere rezilierea contractului de la drumul Ic Ponor: E un nou JAF, ca la centura Vâlcele - Apahida

 

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, solicită rezilierea contractului cu firma MBS Grup, controlată de un fost consilier PDL din Turda, Gabriel Silagyi.

 

Vrem să primim o dată explicaţiile la ce am votat anul trecut, de ce nu s-a întâmplat nimic pozitiv cu acest proiect. Aşa din act adiţional sau din prelungire în prelungire nu mi se pare în regulă. Şi nu am încredere că cei de acolo ştiu în acest moment cum să ducă proiectul mai departe”, a declarat Remus Lăpușan.

 

Licitația pentru drumul turistic Ic Ponor a fost făcută de fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. La licitația inițială din 2009, asocierea condusă de firma MBS Grup a câștigat cu suma de 8 milioane de euro, dar, după 2 ani de muncă ”intensă”, Consiliul Județean Cluj a fost informat că s-a reușit modernizarea a numai 5 kilometri. Prin contract asocierea avea obligația să termine proiectul în 18 luni de la semnarea acestuia, adica 1 ianuarie 2011.

 

Din aprilie 2011 lucrările au stagnat timp de aproape un an din cauza unei gafe de proporții, proiectanții nu au prevăzut și podurile necesare pe acest drum finanțat din fonduri europene. 

 

După schimbarea conducerii CJ Cluj, în iunie 2012, Horea Uioreanu a acordat un nou termen pentru acest proiect. Termenul de efectuare a lucrării a fost prelungit în 2012 cu 9 luni, expirând în martie 2013. 

 

Lucrările de reabilitare a acestui drum, cu o lungime de 20,5 kilometri, costă în total 59.678.410 de lei, din care valoarea nerambursabilă este de 48,8 milioane de lei, iar contribuţia Consiliului Județean Cluj este de 1,4 milioane de lei.

 

Firma MBS Group, care a câștigat licitația, este detinută de fostul consilierul local PDL din Turda, Gabriel Silagyi și a câștigat în perioada 2010 - 2011 contracte cu statul în valoare de 50 de milioane de euro pentru construirea unor patinoare din plastic în valoare de 150 de mii de euro fiecare. 

 

Un alt ”jaf” marca Alin Tișe! Drumul Răchitele - Ic Ponor, finanțat din fonduri europene, are o întârziere de 217 zile

Comentarii Facebook