”Commando” ecologist pe str Edgar Quinet: UIMITOR ce aruncă clujenii în pădure! FOTO

 

Locatarii Asociaţiei Edgar Quinet nr. 55 au organizat zilele acestea o acţiune amplă de ecologizare a pădurii din imediata vecinătatea mini-cartierului de locuinţe din această zonă. 

 

După curăţenia generală din perimetrul blocului, grupul de ”ecologişti” creat ad-hoc şi-a îndreptat atenţia asupra spaţiilor verzi invadate de gunoaiele lăsate în urmă  toamna trecută de unii clujeni ”civilizaţi”.

 

Am ieşit cu mic cu mare, copii, părinţi, oameni mai în varstă să facem curăţenie în jurul blocului, nu ne-am propus să facem mare caz din asta, nu concurăm cu alte asociaţii de locatari. Pur şi simplu ne-am făcut curat în propria ”curte”.

 

Vrem însă prin intermediul Ştiri de Cluj să atragem atenţia asupra neobrăzării cu care unii concetăţeni îşi bat joc de natură. 

 

Am intrat  în pădurea din apropierea blocului în care locuim, pentru a strange mizeriile aruncate de unii clujeni de ”5 stele”, care atunci cand vin în plimbare sau ies la “un grătar”, cu maximă nesimţire, lasă extrem de multă mizerie în pădure”, ne-a declarat Teodora M.

 

Nu mi-am imaginat că pot găsi în pădure, pe lăngă, sticle de plastic, moloz, cauciucuri, prezervative, sticle sparte, haine şi plapume…. Ne-am mutat de 3 ani aici şi m-am săturat să strang ce lasă alţii în urmă,  nu suntem “gunoierii” nimănui.

 

Am muncit 4 ore şi am umplut un container cu zeci de saci plin de gunoaie. Facem un apel la Consiliul Local să înăsprească amenzile pentru cei care lasă deşeuri atunci cand ies la ”iarbă verde”.

 

Vrem ca polţiştii locali să patruleze în zonă de 1 Mai, atunci vin o grămadă de ”ghiorţani” nesimţiţi aici. Ies la grătare şi manele, după ce pleacă. Trebuie să le strangem mizeriile?”, se întreabă și Alexandra.

 

Acţiunea “commandoului” ecologist de pe Edgar Quinet a fost sprijinită de firma Rosal, care a furnizat 100 de saci speciali pentru strangerea deşeurilor din pădure.

 

Comentarii Facebook