Un alt ”jaf” marca Alin Tișe! Drumul Răchitele - Ic Ponor, finanțat din fonduri europene, are o întârziere de 217 zile

 

Lucrările la drumul turistic Răchițele - Ic Ponor reprezintă încă un exemplu al ”jafului” lăsat în urmă de fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Proiectul are o întârziere de 217 zile, au anunțat constructorii.

 

Lucrarea a fost cu cântec încă de la început, fiind atribuită unei asocieri din care făcea parte o renumită firmă de partid, MBS Group, controlată de Gabriel Silagyi, consilier local în Turda în mandarul 2008 - 2012.

 

La licitația inițială din 2009, asocierea a câștigat cu suma de 8 milioane de euro, dar, după 2 ani de muncă ”intensă”, Consiliul Județean a fost informat că s-a reușit modernizarea a numai 5 kilometri. Prin contract asocierea avea obligația să termine proiectul în 18 luni de la semnarea acestuia, adica 1 ianuarie 2011.

 

Din aprilie 2011 lucrările au stagnat timp de aproape un an din cauza unei gafe de proporții, proiectanții nu au prevăzut și podurile necesare pe acest drum finanțat din fonduri europene. 

 

Actuala conducerea a Consiliului Județean Cluj, împreună cu aleșii au vizitat miercuri, 5 septembrie, șantierul de la Ic Ponor. ”Am mers și am văzut lucrarea. Este dezastru. Vom prelungi termenul de predare fără a schimba prețurile. Sunt 217 zile de întârziere la acest șantier, dar am primit asigurări că se va lucra. Acum se licitează podurile care nu au fost prevăzute și se fac concomitent cu avansarea lucrărilor. 

 

Acesta este un alt proiect pe care l-am moștenit și trebuie să îl ducem la finalizare. Constructorul a promis că în iulie 2013 acest drum va putea fi folosit”, a declarat Horea Uioreanu.

 

Lucrările de reabilitare a acestui drum, cu o lungime de 20,5 kilometri, costă în total 59.678.410 de lei, din care valoarea nerambursabilă este de 48,8 milioane de lei, iar contribuţia Consiliului Județean Cluj este de 1,4 milioane de lei.

 

Firma MBS Group, care a câștigat licitația, este detinută de fostul consilierul local PDL din Turda, Gabriel Silagyi și a câștigat în perioada 2010 - 2011 contracte cu statul în valoare de 50 de milioane de euro pentru construirea unor patinoare din plastic în valoare de 150 de mii de euro fiecare. 

Comentarii Facebook