Să te muți sau nu în Dezmir? Care sunt plusurile și minusurile? Ce au răspuns locuitorii satului de la buza Clujului


Satul Dezmir a explodat în ultimii ani, devenind o comunitate care crește mai repede decât poate gândi primarul și cei din Primăria Apahida. Serviciile au rămas în urmă, dar se fac eforturi. 

Să te muți sau nu în Dezmir? Care sunt plusurile și minusurile?

”Avem o oportunitate de a ne muta în Dezmir, însă, aș vrea, dacă se poate, să mă ajutați cu experiența voastră. Cei care v-ați mutat și aveți copilași, cum va descurcați cu naveta/cresa/gradinița? Ce plusuri vedeți în Dezmir și ce minusuri?”, a întrebat aceasta.

Ce răspunsuri au dat dezmirenii: 

”Naveta!!! + spațiu, + verde vara, - toate celelalte. Personal, n-aș mai alege varianta asta never ever!”.

”Avem grădiniță, avem școală! Eu mi-am mutat copilul de școală din Cluj aici. Pot spune ca sunt mai mulțumită de școala din sat, decât de cea din Cluj. Se ocupă mult mai bine de copii. Școala este pe pe principală, pe strada Crișeni.

”Depinde foarte mult de zona. Din punct de vedere al navetei e ok. Dimineata, la 7:30, fac 25 de minute până în Cipariu. În rest, satul e subdezvoltat... 2 -3 magazine și atat. Nu este un ATM sau o farmacie. Primăria e praf... inexistentă.. Satul este destul de murdar și neîngrijit. Este destul de liniște ( în afara de un avion de acrobații care se mai aude. În zona aerodromului nu aș sta). Magazine mai serioase sunt la IRA sau Apahida. Va fi și Lidl în Apahida în curand. Mirosul de la groapa de gunoi nu l-am mai simțit de ceva vreme. Per total eu sunt multumit. Nu e totul perfect, dar nu cred că sunt zone cu mult mai bune în afara Clujului. Grijă la dealuri ce se surpă, canalizări subdimensionate si întreruperile de curent. Și astea depind mult de zonă. Bafta!”.

”Întreruperile de curent nu sunt dese și nu durează mult. De obicei sunt anunțate. La noi pe strada au fost probleme cu un cablu de electricitate, iar asta ne provoca fluctuații de tensiune. Am luat un stabilizator de tensiune și s-a rezolvat treaba. Între timp a schimbat și Electrica cablul defect și de atunci e totul ok. Noi ne-am mutat de un an, și suntem foarte mulțumiți. Am alege oricand Dezmirul din nou”.

”Eu stau în zona Tausor și se mai întâmplă o data pe luna. În schimb rețeaua este subdimensionata și sunt dese fluctuațiile de curent. Mulți au pățit sa aibă probleme la electrocasnice. Eu am rezolvat problema cu o sursa stabilizantă”.

”De ce spuneți ca este subdezvoltat? Avem 4 mini-marketuri (La doi pași, Flavianda, Oncos și cel de lângă școală, magazinul agricol de pe principala, plus barul de lemn). Sunt sate care nu au nici un amărât de birt și murdăria nu se face singură… Credeți că în spatele blocurilor este mai curat? Avem parcuri, dacă nu mă înșel sunt 3 în tot satul. Avem pădure....aceste plusuri nu se văd?”

”De 8 ani stau în Dezmir și aș alege din nou sa mă mut tot aici”.

”Stam pe Planoarelor deci cu avioane non-stop deasupra noastra însă e fain. Facem naveta și grădinița copilului e în Grigorescu și facem 30/40 minute pe variantă când e aglomerat.

Scoala e în Gheorgheni și facem dimineața când e aglomerat 15/20 min maxim. Magazine alimentare suficient aprovizionate. Ai Selgros aproape … Per ansamblu ai cam de toate. Minusuri - o farmacie ar fi ideală, însă ai în Apahida sau Marasti aproape”.

”Există creșă și grădiniță și în Apahida. Trebuie doar să aveți buletin / flotant la adresa din Dezmir să le puteți accesa”.

”Și eu am copilul la școală în Dezmir și sunt foarte mulțumită!! Se ocupă foarte bine de ei și profesoarele sunt super! Iar lângă școală există și grădinița. Autobuzele sunt din oră în oră la amiază chiar mai des. Eu sunt mutată… cei drept de vreo 15 ani, dar nu m-aș mai muta de aici niciunde! Părerile sunt pro și contra oricum”.

”Avem 1 săptămâna la Dezmir… pe scurt, avem nevoie neapărat de încă o masina”.

”Ne-am mutat fix acum 1 an. Am stat în Mărăști înainte, dar copiii, 3 la număr, îi duceam în Gheorgheni la școală și grădiniță.

Facem dimineața maxim 20 minute până la școală / grădiniță, dar noi ne întoarcem înapoi în Sânnicoara unde avem locul de muncă.

Plusuri: liniște, curte, intimitate, piscină, trambulina, grădinărit.

Minusuri: Școală clasele I-VIII, parc cu pista de alergare (asta e visul meu)

Nu poți compara viața la bloc cu cea de la casă, care este net superioară (acesta e strict punctul meu de vedere)”:

”Locuim pe Trandafirilor de aproape 3 ani. Miros de la groapa de gunoi nu l-am simțit niciodată. Vara trecută s-a luat destul de des curentul pentru perioade scurte de timp, însă s-a remediat problema. Cu canalizarea nu am avut probleme niciodată și nici cu presiunea la apa.

Fetita merge la gradinita in Marasti. Si dimineața și după-masa ajungem în 15 minute. Din punctul meu de vedere este super ok.

Plus ca panorama face tot. Atât doar că în unele zone nu circulă autobuzul”.

Puteți continua șirul părerilor despre sat, în rubrica de comentarii. Acestea vor rămâne și vor putea fi folosite ca referință de alți oameni care vor să se mute în Dezmir. Cu puțin noroc, le vor citi și cei din administație locală și vor mai remedia problemele existente.

Comentarii Facebook