Reputația României terfelită în Parlamentul European


Europarlamentarul Nigel Farage a susținut ca România și Bulgaria nu merită să devină state-membre ale Uniunii Europene şi a acuzat corupţia şi criminalitatea din cele două ţări.

"Aceste două ţări sunt chinuite de corupţie şi criminalitate organizată. Acestor două ţări nu ar fi trebuit să li se permită de la bun început aderarea la Uniunea Europeană. Vreau s-o spun clar, noi, cei din UKIP nu credem că e bine şi corect să avem frontierele total deschise, de anul viitor, pentru ca un număr nelimitat de oameni din aceste ţări să vină în Marea Britanie pentru a lucra si a pretinde beneficii", a spus Farage.

Criticile lui Farage au fost atacate de fostul ministru de externe bulgar și actual europarlamentar Ivaylo Kalfin.

Acesta a declarat că multe dintre statisticile folosite de liderul UKIP sunt exagerate şi că britanicii beneficiază atât de pe urma muncitorilor români şi bulgari, cât şi a studenţilor din cele două ţări, care plătesc taxe în valoare de 30 de milioane de lire sterline în fiecare an, scrie realitatea.net.

Farage nu este la primul atac asupra României și Bulgariei, britanicul militând pentru menţinerea restricţiilor faţă de muncitorii români şi bulgari dar şi pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Vezi video AICI

Comentarii Facebook