Radu Bica si-a pierdut functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj


Decizia de excludere din PDL a lui Radu Bica a fost comunicata Consiliului Judetean (CJ) Cluj, iar, potrivit legii, acesta si-a pierdut mandatul de consilier si functia de vicepresedinte.

"Partidul Democrat Liberal a comunicat Consiliului Judetean Cluj decizia de excludere din cadrul acestei formatiuni a d-ului Radu Bica, consilier judetean si vicepresedinte al Consiliului Judetean.

In conformitate cu Legea nr. 215 din 2001 a Administratiei Publice Locale si a prevederilor Statutului Alesilor Locali, conform art. 9, al. 2, lit h indice 1, a Legii 393 din 2004, excluderea din partid determina pierderea calitatii de consilier judetean si, implicit, pe cea de vicepresedinte al forului judetean", se arata intr-un comunicat al CJ Cluj.

Radu Bica si-a pierdut calitatea de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj si pe cea de consilier judetean, urmand ca la sedinta din luna decembrie sa fie numit un alt consilier judetean din partea PDL, precum si un nou vicepresedinte al CJ Cluj.

Radu Bica a fost numit vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj dupa alegerile locale din anul 2008, el fiind ales consilier pe listele PDL.

 

Bica a fost arestat in 31 octombrie pentru 29 de zile sub acuzatia de luare de mita, in casa lui fiind gasita suma de 10.000 de euro primita de la omul de afaceri Aspazia Droniuc. Procurorii DNA Cluj sustin ca, in schimbul banilor, vicepresedintele CJ Cluj ar fi urmat o ajute pe Droniuc sa obtina contractul de mentenanta de la stadionul Cluj Arena.

Comentarii Facebook