Lapusan condamna Guvernul ca vrea sa-i impoziteze pe micii agricultori


Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, spune ca nu este de acord cu initiativa Guvernului de a-i impozita pe micii producatori de legume, fructe, cereale si material lemnos.

"Actuala puterea PDL UDMR isi bate joc de fermieri. Noi ne propunem sa facem din agricultura o sursa de relansare economica. Pentru USL, agricultura este o prioritate nationala, este motorul de crestere economica de care avem atata nevoie. Sustinem o cota redusa de TVA la productia de cereale, paine, carne proaspata, lapte si legume-fructe proaspete, TVA 24%, din care 9% catre buget si 15% dedus producatorului", se arata in comunicatul emis de catre Remus Lapusan.

De asemenea, liderul PSD Cluj promite ca USL va implementa programe nationale pentru sectorul legume-fructe cum ar fi infiintarea de sere care sa duca la productia fructelor si legumelor romanesti pe o perioada mai lunga a anului, infiintarea de centre de colectare, sortare, calibrare si depozitare în cadrul zonelor specializate în producerea anumitor legume si fructe si infiintarea de micro fabrici locale de procesare care sa deserveasca producatorii de legume si fructe din zona respectiva.

Comentarii Facebook